Солидарността не свършва на границата №2

печат
Над милион бежанци пресякоха границите на ЕС през 2015. Това предизвика реакции от всякакъв род – от акции на солидарност, до призиви за разстрели по границата.

В предаването се опитахме да представим алтернативната гледна точка. Да достигнем до корена на проблема и да препоръчаме, ако не решение, то действия, които трябва да се предприемат. Не от държавата, но от всички нас, обикновените хора, които нямат желание животът им да бъде сринат заради интересите на едно привелегировано малцинство.

1 коментар

 • Zlatko Zlatkoff

  SOLIDARNOST,
  Солидарност не свършва на границата,
  „БЕЖАНЦИ, ПРЕСЕЛНИЦИ, ЕМИГРАНТИ, ИЗГНАННИЦИ“, много стар преплитащ се проблем, започващ още от съществованието на човешкия род – общество. В един и същ период и време горния, е бил едновременно политически и икономически, явявал се е главно в непоносими деспотични диктаторски условия (режими – системи) на управление и най често подклаждани от вън за национални катастрофални завоевателни войни. Оригиналността на трагичните последици и действия преди, продължават да са същите. Бягство да се спасяват от куршуми или непоносими мизерни условия, предизвиквани и дело на всека национална и глобална власт и държава. Разбира се в този размирен бурен период на несигурност започва емигрирането. Бягството от всичко родно и мило, живеещи с едничката идея за спасение и търсене на по сносен човешки живот на съществование, по далече от пожара и тормозите. Първото видео на Мавракис за бежанците главно от Средния Изток беше доста бедно от „САБСТАНС“. Отдели се доста време за някакви частични недостатъчни подкрепи на бедните страдалци бежанци,от нашия народ на индивидуални личности и групички, което е нормално в такива случай. За нещастие също е нормално в всека държава от противоположната страна на нацистко болни елементи да произвеждат расистки стълкновения и правят капитал от единични индивидуални грешки на преселниците емигранти по места в първичната им непредвидена среща с новата КУЛТУРА на НАРАВИ ТРАДИЦИИ и ОБИЧАИ на дадената страна.

  Второто видео бе много поучително и доста задоволително.
  1) Златко, много добре принципно описа от къде идва цялото зло за емигриране.

  2) Показа политическите и икономически причини като основен фактор за всяко емигриране.
  3) Много обективно и ясно посочи, кои са преките виновници за постоянните имигрирания и специално за нестихващите вълни на бежанци от Изток, Не, да им се помага разпокъсано когато последните са в отчаяно положение, а да става спонтанно и организирано.
  Дано, подобни принципни критики и мисли започнат да вълнуват и окуражават все повече нашето днешно общество, в борбата за братство и равенство???
  Златко Златков. Нова Зеландия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *