„Не на следенето!“

печат
Ботев е казал: „Законите се пишат за робове“.
Разликата между закон и споразумение е очевидна. Законът се приема от едно малцинство по определен ред, по предложение на привилегировани части от обществото, след което той важи за всички, независимо дали са съгласни или не. Значи, приема се правило, което е в интерес на малка група хора, която налага това правило на всички останали и ги наказва, ако не се подчиняват.

Не ви ли се струва абсурдно? Да се подчинявате на правила, без да са ви питали за вашето мнение?
Не ви ли се струва абсурдно вие, дори да имате страхотна идея за някакъв закон, да не можете да го предложите за гласуване? С какво сте по-глупав от депутати и други „избранници“?

Държавата дори не смее да ви предложи законите си за одобрение на референдум. Защо? Защото вие няма да потвърдите глупави закони,
манипулативни закони, закони против свободата. Има и още една причина да не ви позволяват референдуми, като ви убеждават, че сте „незрели“. Пряката демокрация, със съвсем малки уточнения, е инструмент за вземане на обществени в едно анархистко, безвластническо общество. Основната разлика е, че при пряката демокраия референдумът залага на мнозинство (малцинството се подчинява), а анархистите се стремят към консенсус (зачитат мнението на малцинството).
Докато едно споразумение между равни и свободни граждани е изработено с ума на самите граждани и те не нарушават собствените си решения.

Ето затова Ботев е казал, че законът е за робове. Такива ли сте? Робове?

Защо сe заблуждавате, че законите защитават вашите интереси като граждани? Законите се правят за удобство на държавата. Друго ли очаквате? Напразно. Какво е държава? Това са механизми и процедури, институции и организации, подчинени на една върхушка. Държавата, това са чиновници, служители, политици, техни бизнес ортаци, приятелски кръгове, роднини. Това са хора, които имат различни интереси и цели от вашите. По-дребните служители са близо до вас, но те имат някои предимства спрямо вас. Средният и висшият ешелони на чиновническата войска обаче имат привилегии – по силата на своето място в пирамидата. И те не искат да ги загубят.

Политиците и техните партии – всеки път, във във всички времна и при всички народи партиите са идвали на власт кльощави и с изпити бузи, с блясък в очите и красиви думи на уста. И „незабележимо“ са им провисвали кореми, дебелее ли са им вратовете, блясъкът е ставал мазен, а красивите думи – кухи. Мислите ли, че това се е случвало случайно?

НЕ! За политиците държавата е коритцето за прасето – винаги пълно. Работата се върши от чиновниците, само им се сменят началниците с
проверени партийни кадри – и всички кръгове и обръци се нареждат пред коритцето…

Откъде се пълни това благо корито? От ВАШИТЕ джобове.

Държавата събира данъци, след което ги харчи, без да ви пита. Тя ги събира, като ви казва, че срещу тези данъци гражданите получават услуги и защита. Сещате ли се за данъците „смет“? Е, чисто ли ви е? Сещате ли се за бюджета на МВР? Е, спряна ли е престъпността?
Това са задачи, които държавата няма интерес да решава добре. Защото тогава няма нейни фирми по-трудно ще получават поръчки, а полицаите – по-трудно ще вземат заплати. И така – чий интерес брани държавата? Вашия или своя собствен?

Защо държавата се „бори“ с престъпността, като следи гражданите си? Защото престъпността не е заплаха за държавата. Единствената заплаха за управляващите е свободната инициатива на хората. Вие – свободни хора ли сте?

Престъпността вирее там, където има забранени стоки и „услуги“ – забранени от държавата. Но има търсене – и престъпниците ги предлагат.
Не става дума за отчаяни хора, а за организирана престъпност, мафия. Мафията рано или късно почва да пере натрупаните пари – какво ще рече това? Значи, че тези пари се облагат с ДАНЪК – и те са „изпрани“. Мафията върти големи пари. Което дава големи данъци. Държавата се храни от данъци.

Е, има ли сметка държавата да преборва престъпността? Само отделни нейни представители, които са се издънили, които са опърничави. И не е само това – мафията и държавата имат една и съща структура и действат по един и същ начин. С какво се различава мафиотският бос от министъра? Че министърът спазвал законите? Първо, не ги спазва. Второ, босът също тачи своите си „закони“. Обаче когато ги престъпи, другите босове го унищожават. А министърът в подобни случаи се хили на журналистите. В краен случай – подава си оставка и се оттегля в
придобитите (от министерската заплата?) палати.

С какво се различава рекетьорът от данъчния инспектор? Ако не платите, единият ви пребива с бухалка, а другият ви описва имуществото. Ако си плащате обаче, мутрата няма да ви закача, може дори да ви защити от други групировки, докато данъчните не ви обръщат внимание, след като са ви издоили.

Ако извадите пушка и гръмнете изнудвача – ще ви съдят за саморазправа.

И така – кого защитава държавата? Вас?

Казват ви, че няма алтернатива.
ЛЪЖАТ ВИ – има алтернатива!

Алтернативата в България, на нашата земя, е започнала с читалища и училища, с кооперации и добродетелни дружества, с революционни комитети и хайдушки чети. Всичко това – без държава, против държавата. От 132 години продължава предателството към „святата и чиста република“ на Левски, към „свободната федерация“ на Каравелов и Ботев. Нима това, което сега го има и което ви обещават да стане, прилича по нещо на плановете на нашите възрожденци?

Казват ви, че нищо друго по-добро от държавата не е измислено.
ЛЪЖАТ ВИ – измислено е и се е доказало на практика!

В Испания, Украйна, Аржентина, Мексико, синдикатите в много европейски страни – имало е и има функциониращи отделни елементи на безвластническото общество, които не се съобразяват с държавата, а вършат това, което е волята на хората.

Казват ви, че сигурността изисква да пожертвате малко от личната свобода.
ЛЪЖАТ ВИ – няма да е „малко“!

Вече могат да знаят къде се намирате, понеже вече няма анонимни СИМ-карти. Няма всички да хукнат да стават терористи, но може да им се наложи да защитават свои права и свободи на протести. Е, МВР вече предварително ще знае за тях. Не се учедвайте, ако просто не ви дадат възможността да се съберете някъде и да изкажете своя протест по някой повод. Защото на мястото на протеста ще направят ремонт на пътното платно, да речем. Или предварително ще забранят провеждането на протеста, ще го облеят с помия във вестници, телевизия и радио. Но вие можете да бъдете и свободни, и защитени!

Отворете очи – и престанете да бъркате думите „анархия“ с „хаос“, „безвластие“ – с „произвол“. Анархията е ред – ред по волята на гражданите, ред според правила, изработени по взаимно споразумение, наричано свободен договор, създаден с общо участие, а не спуснат отгоре от ояли се политици по диктовката на алчни „бизнесмени“, на които не им пука какво ще ви пробутат, стига да го купите. Един наш нагъл медиен магнат, джобен магнат, като за нашенските мащаби, беше казал: „Вестник не се издава, за да се чете, а за да се продаде.“ Сложете вместо „вестник“ друга дума – „хляб“, „здравна услуга“, каквото ви хрумне – и ще видите колко дълбоко е това  самопризнание на капитализма: важното е да ви го продадат, няма значение дали няма да ви приседне.

Помислете хубаво – кой създава хаос с противоречиви закони и наредби,
Кой най-често допуска произвол?

За да направите свободен избор – трябва да сте информирани. Не да повтаряте втълпени ви клишета, от които нямате нито полза, нито нужда. Имате само навик. За да сте информирани – запознайте се с теорията на безвластието. Ето ви библиотека, ето ви вестник, ето ви форум, ето и радиопредаване на живо! Всеки от нас ще се радва да отговори на въпросите ви и да разисква заедно с вас как може да създадем по-справедливо и по-свободно общество.

И едва когато чуете аргументите, когато свободно и информирано отхвърлите безвластието, само тогава можете да кажете: да, искам държавата, доволен съм да бъда неин роб.
Или да счупите оковите в ума си и да се провикнете така, както някога нашите пардеди са викали „На оръжие!“.

НЕ НА ДЪРЖАВАТА! НЕ НА ЗАКОНИТЕ!

ДА НА БЕЗВЛАСТНАТА САМООРГАНИЗАЦИЯ! ДА НА СВОБОДНИТЕ ДОГОВОРИ!

Съкратен вариант на този текст бе раздаван от представители на ФАБ на протеста на 14 януари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *