Свободна Мисъл – октомври

печат

Вече можете да прочетете новия – десети брой на вестник „Свободна мисъл“.

Този месец в него ще можете да се информирате относно:

Протести в Питсбърг срещу срещата на Г20

Синдикална солидарност с борбата на Костадина Кунева –  През първата събота на септември се провежда ежегодният международен панаир в Солун. За обикновените хора в Гърция това обаче не е повод за чаша коктейл в компанията на преуспяващи капиталисти и корумпирани държавници, а точно обратното – да протестират и да насочат вниманието на обществото към социалните проблеми.
Така в Солун хиляди демонстрират в „независим класов“ протест, за срам на партийно контролираните синдикати, а през това време в Атина избухват нови антиполицейски бунтове.
През първата седмица на септември Гърция отново видя оголените зъби на класовия антагонизъм, предизвикан от засилващата се полицейска бруталност и безотговорност….

Свобода за другарите от АСИ! – Сутринта на 3 септември сръбската полиция арестува четирима другари от „Анархосиндикалистка инициатива“ (АСИ). Полицаите се опитват да извършат два обиска в Белград – първият е в апартамента на другаря Тадей Курепа без разрешение за обиск. Тадей отказва да ги пусне и е „помолен“ да дойде в районното управление, за да даде свидетелски показания, но вместо това е задържан. В апартамента на другаря Ратибор Тривунац обискът също се проваля,  защото Ратибор не е у дома си. Полицията се свързва с него по телефона и му казва да отиде в управлението за разпит. Там и той е задържан. Отношението към Иван Вулович е още по проблемно – Иван не е вкъщи, полицаите задържат баща му и му съобщават, че ще го пуснат само при условие, че Иван се предаде в полицията….

Ерико Малатеста: ЕДНА ПРОГРАМА НА СОЦИАЛНАТА РЕВОЛЮЦИЯ ПРИЕТА НА КОНГРЕСА НА ФАИ В БОЛОНЯ ПРЕЗ ЮЛИ 1920 г.

Вълната от протести на работници в „Опел“ стигна до Антверпен

65% от населението на България под границата на бедността

Работодатели масово бавят плащания

Можете  да прочетете всички статии от октомврийския брой на вестник “Свободна мисъл”, както и по-предни анализи, интервюта и материали, на сайта на вестника.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *