Атентат в Израел

печат

Палестинец е проникнал в елитно религиозно училище „Мерказ ха-Рав“ в Йерусалим (забележка – не в училище за стругари). След това е открил огън. Терористът е изстрелял повече от 600 патрона в рамките на около 10 минути.

Нападателят е продължил стрелбата, докато сам не е бил убит от израелски офицер. Той живеел в съседство и се е притекъл на помощ след като чул шума.Сериозно ранените са 10, един от студенитте е починал малко по-късно от раните си. Още двама са в критично състояние.Разпознат е като Абу Дхейн от местни жители на Източен Йерусалим.Стана ясно, че е той е работил в училището като шофьор. Семейството на Абу Дхейн обяви траур и издигна пред дома си зеления флаг на Хамас.
Според запознати Абу Дхейн е бил арестуван от израелските власти преди четири месеца, но два месеца по-късно е пуснат на свобода. Не се споменава за постановление за задържане, присъда за излежаване или обезщетение за това, че човека прекарал два месеца в затвора. Изглежда това е просто един от многото случаи на задържани (много от тях с години) палестинци, срещу които изобщо не са повдигнати обвинения.
Не се обсъждаха също и 20-те жертви на израелски атаки отпреди няколко дни, 4 от които бяха деца. За съжаление причината за подобни убийства се корени в омразата, която възпитава израелското правителство срещу собствения си народ. Дори и лидерите на най-крайните палестински организации не се събуждат сутрин с мисълта колко евреина да убият и къде да го направят. За всичко си има причина.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *