Британските военни тествали отровен газ върху индийски войници

печат

Британски военни учени са изпратили хиляди индийски войници в газови камери, за да тестват отровния газ иприт,пише вестник Guardian. Експериментите продължили повече от десетилетие и са започнали преди Втората световна война.

Тестовете причинявали голям брой изгаряния, някои от които толкова сериозни, че хората били хоспитализирани, пише Guardian, позовавайки се на доклад от 1942 година. Експериментите били част от по-голям план за тестване на химични оръжия върху хора.
Вестникът пропуска да отбележи най-важното. Каквото и да са правели британците, то е било в името на мира и демокрацията. Ако нацистите бяха спечелили войната, сигурно нямаше да е така, но засега Британия и САЩ държат изключителното право да правят всичко в името на демокрацията. Например убийствата на стотици хиляди мирни жители в Дрезден, Хирошима, па ако щете и в София, не се различават от бомбандировките над Фалуджа, защото всички те са в името на демокрацията и жертвите всъщност са само страничен ефект от процеса на демократизиране.

 


Министърът на отбрана на Великобритания е заявил, че няма да коментира публикацията преди понеделник. Разбира се, трябва първо PR специалистите да съшият стратегията, в която да обявят случилото се за необходима грешка в процеса на създаване на мир в света. Победителите , „нашите“, винаги действат благородно – това е принципа, който прокарва пропагандата. За домашно ще ви попитаме, ако Хитлер беше спечелил войната, дали днес министерството на пропагандата нямаше да обяви газовите камери с „Циклон Б“ за необходима грешка за постигането на световен мир?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *