Интересите са в опастност!

печат

Интересите на САЩ и други западни държави в Нигерия се намират в голяма опасност от терористични атаки. Това съобщиха източници от американското посолство в Нигерия, цитирани от АП. Досега, обаче, единственият тероризъм в Нигерия е бил срещу служители на петролните мегакорпорации тип Шел, сред които наскоро имаше и един българин.

Нигерийските „терористи“ отвличат служителите за кратко, гледат ги като писани яйца и ги пускат да си ходят, след като случаят излезе по световните новини.

Нигерия е най-големият износител на петрол в Африка и един от главните доставчици на САЩ. Обаче нефтът излиза оттам на цени десетина пъти по-ниски от тези, на които пристига на международния пазар. Разликата се прибира от корпорациите, които плащат с останалите пари на правителството да държи народа в подчинение. Така правителството получава пари за оръжие, онези с парите – евтин петрол, а хората в Нигерия – един голям… банан. Е, отвреме навреме хората се вкисват и решават да приберат някого „на хладно“ (в техния случай), та дано им обърнат внимание. При което, политиците излизат и обясняват, че всъщност интересите на „инвеститорите“ са интересите на САЩ и ако нигерийското правителство не ги защитава, САЩ може да реши да си ги защити сами. Замислете се за това следващия път, когато някой започне да се моли за благословията на „инвеститорите“.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *