Касапи или държавни мъже?

печат

Според наблюдатели на „Хюман райтс уоч“ косовското и албанското правителство трябва да позволят на международната комисия да разследва съдбата на 400-те сърби, които липсват след войната.

Според информация на Карла Дел Понте, получена през 2003 г. от „сигурен журналист“, неизвестни лица са организирали отвличането на между 100 и 300 души от Косово към северна Албания след 12 юни 1999 г., когато са влезли натовските войски.

Неизвестен брой от отвлечените са преместени в къща боядисана в жълто до албанския град Бурел, където лекарски екипи са отстранявали органи от тях, които били превозвани до албанското летище, близо до столицата Тирана.

Освен сърби се предполага и за отвлечени жени – предимно косоварки, албанки и рускини, както и от други славянски народности.

Според данни на Международния комитет на Червения Кръст 1613 души от Косово се водят изчезнали, като 350 от тях се смятат за мъртви, но телата им още не са намерени.

Според организацията на Сдружението на семействата на отвлечените и убитите в Косово сърби, изчезналите в Косово и областта Метохия техни близки наброяват 533 , като 430 от тях липсват след 10 юни 1999 г.

Всичко това поставя следния въпрос: Какви са настоящите управляващи в Косово и тези, които ги подкрепят (НАТО, „демократичния свят“ и прочие) – не са ли те обикновени престъпници, отговорни както за тези, така и за множество други престъпления, прикриващи престъпленията си зад общочовешки принцип? като всички успешни тирани?

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *