Съвременните нацисти

печат

Действията на Израел в Газа може да се сравнят с действията на нацистите. Това твърди експерт на ООН, назначен да разследва нарушаването на правата на човека на палестинските територии.
Професор Ричард Фалк допълва, че до този момент Израел е съумявал да избегне напълно заслужените критики за нарушаване на правата на човека.

По думите на му акциите на Израел по отношение на палестинците са сравними с наказателните акции на нацистите по време на масовия терор и се провеждат против цялото население в сектора Газа. Фалк посочва, че напълно съзнава, че думите му са провокативни, но желанието му е да пробуди заспалата американска общественост.

„Ако ситуацията се определи като такава, например по отношение на действията на Китай по отношение на Тибет или на суданското правителство по отношение на Дарфур, мисля, че никой не би се стреснал и уплашил от подобно сравнение“, коментира Ричард Фалк и допълва, че подобни сравнения не се възприемат само заради историческата чувствителност на еврейския народ.

А какво точно правят израелските фашисти, можем да видим от следната новина. Израелски танкове и булдозери пресякоха границата на ивицата Газа, предаде АФП. Инцидентът става малко след като израелците предупредиха, че ще отвърнат на атаките на ХАМАС. 10 танка и два булдозера са навлезли на 1 км в Газа, западно от лагера за бежанци Бурейдж, откривайки огън срещу палестински бунтовници, съобщават палестински официални източници. Часове по-рано двама бунтовници от ХАМАС са били убити.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *