Международни новини, IX.2006

04.09.2006 г.

Над 70 хиляди са жертвите на “глобалната война с тероризма”, която американския президент Буш започна преди 5 години, съобщава вестник “Индипендънт”. Изданието, се позовава на данни на американския “Национален институт за предотвратяване на тероризма.

Повече от загиналите (около 40 хиляди) са от мирното население на Ирак. Останалите над 30 хиляди са станали жертва, както на терористични атаки, така и на “антитерористични операции” на САЩ и техните съюзници в различни страни по света.

09.09.2006 г.

Американския Сенат е отпуснал 200 милиона долара за създаване на специална разузнавателна служба, чиято задача е залавянето на лидера на “Ал Кайда” Осма Бин Ладен, съобщава агенция “Ройтерс”.
Сенатът се задължава да поиска от Министерството на отбраната да информира Американския конгрес на всеки 3 месеца за действията, които извършва около залавянето на Бен Ладен.
Според запознати специалисти “зевзеци” обаче по този начин “американския Сенат започва съвсем легално да изплаща полагаемата се заплата на лидера на “Ал кайда”, отпусната безвъзмезно от американските данъкоплатци”.

13.09.2006 г.

Дете беше простреляно по време на сблъсъци между демонстранти и полиция в покрайнините на чилийската столица Сантяго предава АФП.
Демонстрантите се бяха организирали за да отбележат 33-та годишнина от военния преврат на генерал Пиночет.
При сблъсъците са били ранени 6-ма полицаи, тв оператор и няколко демонстранти. Арестувани са над 20 души.

 

print

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *