Лаконично, но не от тиранин

печат

Малкият и средният бизнес били гръбнакът на икономиката и обществото! А бе, откога дребнобуржоазният капитал и еснаф са такива корави кокали? Гръбнак, но сух, без костен мозък, с безброй шипове и спондилолистеза! Митът за важността на дребния и средния бизнес е гръмко озвучаване на тъпи мисли, появили се от нищото във вакуума, изпълващ главите на адептите на свободния пазар и неговата присъща саморегулация!

Повечето от хората в обществото са работническа класа, която би трябвало да е същинският гръбнак, кости и мускули, поддържащи целостта на обществения организъм! Без хората на труда, собствениците на дребния и среден бизнес са просто едни тарикати и експлоататори на дребно и средно ниво, дъвчещи се помежду си като хиени и лешояди за остатъците от пиршеството на едрия корпоративен капитал, защитен от пирамидалната, йерархична лобистка държава! Не това обаче е най-големият ни проблем, а същността на работническата класа, която е съставена предимно от лумпен-пролетариати, сдухани и класово неосъзнати бачкатори, живуркащи като примитивни едноклетъчни безгръбначни организми с първични рефлекси и поведение!

Дотук е ясно само едно – че цялото ни общество е безнадеждно болно и представлява една аморфна маса от безгръбначни! За какъв бизнес иде реч?

Сивчо Икономов


 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *