Да живее победата в Кобани!

След дълги и тежки боеве, силите на YPG и  YPJ поеха контрола над района Кания. Кания беше последният район, контролиран от ИДИЛ. Според последните новини от Кобане, силите на ИДИЛ са обградени от YPG-YPJ в района Миктел.

Днес побеждаваме в Кобани, утре ще победим в цял Кюрдистан!

Минаха 130 дни, през които сърцето на Революцията в Роджава, биеше в Кобани. Минаха 130 дни, през които хората се бореха въоръжени със силата на самоораганизацията и волята за живот. Минаха 130 дни, през които не само в Кобани или Суруч, а навсякъде в Региона хората се надигаха. Границите падаха и солидарността обедини всички. Минаха 130 дни, през които в Кобани растеше Надеждата. Борбата не беше само срещу ИДИЛ (Ислямска Държава на Ирак и Леванта), но и срещу режима на Асад, срещу ЕС и Турция, срещу медиите, които умишлено насаждаха отчаяние, не спирайки да повтарят заклинателски “Кобани ще падне!”, борбата беше срещу капитализма и държавата. Минаха 130 дни, през които разбунтувалите се хора добиха свободата си…

Кобани се съпротивляваше 130 дни срещу границите, които разделят нашите животи, срещу убийците, които ги унищожаваха, срещу бандите създавани от държавите. В Свободната земя на Кобани се роди съпротива, разцъфтя надежда и се създаде нов живот.

Днес, след месеците на битки, след безброй погубени животи от атаките на държавите и техните банди, победата на съпротивата и гневът срещу убийствата ехти навсякъде в Региона. Победата на съпротивата днес кънти от хълм на хълм, от Мищенюр и Мехтеба Реш, към Мемите и Кания Кюрда.

Днес, бандитите бягат далеч от руините, които оставиха в Кобани. Но новината за победата на Съпротивата ехти в Кобани, а свободата се издига над  руините и се носи по улиците…

Другарят Дурути каза навремето “Нас ни най-малко не ни е страх от руини.”

Днес и утре, в Кобани и на много други места, ние знаем, че над разрушенията се ражда новият живот.

Biji Serketina Kobane! Да живее победата в Кобани!

„Революционно анархистко действие“ DAF- Devrimci Anarşist Faaliyet

Превод: Без Лого

print

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *