Долу кървавите лапи!

Съдебна палата, гр. София
Съдебна палата, гр. София

Професорът по право Янко Янков е нападнат на 21 юни пред Съдебната палата в София. Съборен е на земята и е удрян с желязо. Резултатът е счупване на раменните кости на пет места. В случая целта на убийците може би не е била екзекуцията му, а „сплашването“ и изваждането му от строя като правозащитник.

Известният юрист, университетски преподавател, правозащитник, борец за граждански права, безкомпромисен противник на окупиралата българската държавност мафия и талантлив учен с повече от 50 публикувани книги явно е станал трън в очите на бившите настоящи тайни служби, за да посегнат на живота и здравето му на няколко метра от входа на символа на третата (съдебната) власт.

Побоят над Янков практически не предизвиква реакции по медиите. С изключение на „Съюза на юристите демократи в България“, чийто основател е самият той, никоя правозащитна организация не обърна внимание на случая. По време на управлението на БКП „Амнести Интернешънъл“ обявява Янков за „Политически затворник №1“. Днес обаче, въпреки че по думите на Янков все още у нас управляват бившите „партийци“, „Амнести“ и другите правозащитни организации не обръщат особено внимание на репресиите срещу него.

Проф. Янко Н. Янков многократно предупреждава горепосочените български и чуждестранни институции за отправяните му заплахи, но не получава нито ред отговор. Отговорът дойде под формата на покушение – знаково послание на мафията, превърнала българската държава в свое нискойерархично звено.

По този повод от „Съюза на юристите демократи“ пишат:

Не се обръщаме към българските власти – те са заложници на мафията. Питаме горепосочените западни институции: „Искрени ли бяхте, когато преди четвърт век се обявихте в защита на Политзатворник №1 на комунизма в България? Или го защитихте само от конюнктурни съображения?“

Ще повярваме на искреността ви, ако и сега застанете в защита на безкомпромисния борец за граждански права срещу мафията проф. Янко Н. Янков и неговото семейство. Ако и сега премълчите (като българските власти), ще приемем, че и тогава не сте били искрени.

След „инцидентa“ Янков е откаран в „Пирогов“ и от лежи неопериран, защото лекарят, положил „клетвата на Хипократ“ повтарял непрекъснато на жена му, че операцията ще струва 1500 лева и я питал кога ще донесе парите. Сума, която не е по силите на един български професор с безработна жена и дъщеря ученичка в гимназията и каквато сума мародерът в бяла престилка няма право да иска от пребития пациент с тежка телесна повреда.

Защо мафиотите от вчерашната днешна власт на България са постъпили така с 66-годишния човек, може лесно да се разбере, като се прегледат различните му изложения, протести, жалби и пр. до прокуратура, съд, изпълнителна власт и т. н., които могат да бъдат прочетени на http://iankov.com/ и http://iankov.blogspot.com.

Да се разчита на българските „правозащитни органи“ е смешно, тъй като в случая те са не само съпричастни, а са и разпоредители и поръчители на мократа поръчка.

Трябва да направим всичко, което е във възможностите ни, чрез медиите, различните европейски съюзи на юристите, „хуманни“, съдебни и други институции на „демократична“ Европа, които не би трябвало да останат безучастни, когато мафиотите, които тя прие в лоното си и третира като равни, убиват един беззащитен неин гражданин, бивш затворник, народен представител, професор по право.

Ако „демократичната“ общност не се намеси в подкрепа на жертвата, тя само ще докаже за сетен път, че на тези, които искат да защитят човешките права, свободи и живота си от набезите на наемните убийци, които са под крилото на властите, не им остава нищо друго, освен да прибягват все по-често до старото изпитано средство на анархистите, известно под популярното име „пряка акция“.

Непреклонни срещу насилието и в защита на жертвите на държавния терор, българските анархисти се изправят срещу наемните убийци и техните поръчители:

ДОЛУ КЪРВАВИТЕ ЛАПИ ОТ ПРОФЕСОР ЯНКОВ!

Федерация на анархистите в България

print

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *