Изборът е да гласуваш или да стачкуваш

печат

В тази жестока предизборна “борба” да стоиш настрана, да гледаш без­участно не е достойно – ще те изкарат дезертьор. Реших да взема участие. Но на коя страна? Четеш предизборните обещания на кандидат кметовете и съветниците и се чудиш кого да подкрепиш. То едни програми, то едни обещания, почти едни и същи – всичко за “милия” ни народ. Патриоти, едни от други по-големи, душата си дават за народното благоденствие, „но не своята душа, братя”, казва поетът и до днес е прав. Прав е и Алеко Константинов, който чрез устата на Бай Ганьо описа жадните за власт. Дали в световната история има случай хората чрез бюлетината да са постигнали някакви придобивки? Ако нещо е постигнато, то е било от разгневения народ, излязъл на улицата, за да защити правата си. Днес е така – народът се е вдигнал на протест за своите права.

Гласуване или стачкуване?

Доверието в партиите вече се е изчерпало. Повечето хора отказват да гласуват и това ясно говори за недоверието в предизборните спектакли, които държавата разиграва, за да внуши на гражданите, че се самоуправляват!

Изходът е стачната борба, която днес залива страната. Само той е резултатен! Солидарност и взаимопомощ – това е лозунгът днес. Точно от това се страхуват управляващите. Затова създават стотици партии, противопоставят хора едни на други, убиват тяхното единство, което застрашава охолния живот на властниците за сметка на народната мизерия. Избирайте и помнете, че не ще намерите идеалния кмет, който да изпълни предизборните си обещания. И да иска, неговата инициатива е убита от тези, които му дават заплатата, и той, вместо да служи на хората, ще брани властта. Смирненски много ясно изразява това в своя разказ “Приказка за стълбата”. Нека се включим в народната борба и не чрез гласуване, а със стачкуване да отстояваме интересите си!

Дерзайте смели хора!

Христо Колев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *