ИЗВИНЕНИЕ

печат
Извинения пред г-н Петко Огойски
Георги Константинов поднася своите извинения на г-н Петко Огойски затова, че се е оставил да бъде подведен от представения от Георги ТАМБУЕВ през 1990 г. Списък на агентите на ДС в VII ВНС и го е включил в статията си от декемврийския брой на Свободна мисъл: Поредна гавра с паметта на загиналите в борбата с диктатурата на БКП в списъка на доносниците на ДС, делегирани от правителството на ГЕРБ в Брюксел, за да представят в европейския парламент „Българската съпротива срещу комунизма“.
По време на публикацията на списъка от 1990 г. аз бях още в емиграция в Париж и новините там пристигаха с известно закъснение с официалния български печат. По това време, както е известно, опозиция не съществуваше, тъй като на власт беше коалиционното правителство на Димитър Попов, в което участваше и СДС. Разбира се, това не е извинение за допуснатата от мен грешка – трябвало е да извърша щателна проверка. Имам само една забележка и една молба към г-н Огойски във връзка с отправеното му до мен писмо:
Забележка: Не само че не съм бил „обиден от неприемането ми в делегацията за Брюксел“, но се чувствах напълно удовлетворен от такова отношение на днешното правителство и неговите „демократизирали се спец­служби“.
Ако бях включен в делегацията, щях да се питам „Къде съм сбъркал?“
Молбата ми е: Нека г-н Огойски не се ангажира с гаранции за чистоплътността на цялата делегация, защото в досието ми фигурират доноси на някои от членовете ѝ!
Г. Константинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *