Какъв 3 март?

печат
Историята на България след Освобождението е истинска гавра с това, за което са се борили Левски, Каравелов, Ботев и мнозина други революционери. „Чистата и свята република“, както и идеите за народна федерация, всички тези блянове за справедливост и достоен живот за всеки са погребани за дълго – чак до наши дни, когато властниците продължават да ги държат заровени. Героите са превърнати в безопасни за новата деспотия икони – легендарните юнаци не могат да слязат от портретите си, за да хванат за гушата новите изедници на българския народ.
Отново вилнеят башибозуци – сегашните мутри, отново криво съдят продажни кадии – „независимите съдии“, пак богатеят от потта на труженици чорбаджии и бейове – депутати, чиновници, политици, правителство, президент и друга сган.
Можем да си върнем гордостта и повода за радост, само ако напълним не кръчмите, не околностите на паметници и дядови светини, а излезем на площадите, за да се провикнем, както предците ни едно време: „Братя и сестри, на оръжие срещу новите душмани!“
Васил Арапов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *