Кому е нужна полиция?

Национална служба „Полиция” се грижи за сигурноста на всеки един гражданин на Република България и следи за нарушаване на неговите конституциони права според МВР, но според нас нещата стоят иначе. Отпускат се милиарди незаслужени левове за развитието на „сектора”, а той въпреки това си остава най-корумпираният „сектор” и никой не прави нищо по въпроса.
Къде са нашите служители на закона когато ти трябват? Ритат със злоба къпините и копъра на възрастната жена, която „незаконно” продавала своята продукция на тротоара. После се оказва, че това е същият чичко полицай, арестувал 35 природозащитници на Орлов мост и заплашил репортера, който снима събитията.
Бие ли българската полиция?
Според съда в Страсбург родната полиция не само бие, а понякога се случва нечий живот да угасне в полицейския арест. От 2000 до 2008 година Страсбург 8 пъти е осъдил България за полицейско насилие. Останалите продължават шизофренично да се питат „Бие ли българската полиция? Какво прави държавата?”
Българската полиция не само, че не бие, ами винаги е жертва на недобросъвестни граждани, заети да очернят държавата. Дори когато някой се озове пребит до смърт в новините, това обикновено е плод на собствената му подривна дейност. Както Владо и Стефан, които пребиха шест полицаи до Синагогата, или Чората, който умря от свръхдоза, докато го биеха, или селянинът от Попинци, който три пъти се наръга с нож в опит за самоубийство.
Този месец още един провокатор прекали. Жълтият сайт с „опасни новини” е свален от ДАНС на 5 септември. На 21 септември човекът, който агентите считат за виновен, отнася жесток побой от лица, обявили се пред свидетели за полицаи. От своя страна ДАНС обявява, че въпросният сайт огласява поверителна информация. Да пребият тия, дето са я изнесли, а не журналистите, на които работата им е да изнасят, а не да внасят информация.
На всички трябва да им стане ясно, че за подобни приказки бият – това е и целта на мероприятието. Не дай си боже да изнесеш нещо наистина сериозно, сигурно Белене вече е в процес на реставрация. Само че най-сериозната, „поверителна” информация не беше в жълтеникавите заглавия от сайта „Опасните новини”, а в цялостната представа на читателя с какво точно се занимават българските цивилни ченгета – защото тези материали явно излизаха от там. Българските цивилни ченгета се грижат главно и единствено да слагат „своите” политици на съответните места, като изритват „чуждите” с „изтичане” на информация за курви, оргии, трипери и подобни тъпотии за единствено останалите вече първосигнални гласоподаватели, които схващат изборите като отговор на въпроса: „За кого не си чул наскоро нещо много, ама наистина много мръсно?” Най-опасната информация, която сдуханите журналисти пропуснаха тактично да изтъкнат, ревейки за поредния си пребит колега, е, че всички „компромати” – гнусни, извратени истории – се събират и изнасят от блюстителите на реда и закона и че Член първи на Закона за МВР трябва да гласи: „Българската полиция събира компрометиращи материали за всички български граждани, които потенциално биха могли да ґ станат началници, като се наблегне на сексуалните им перверзии, злоупотребата с наркотици и алкохол, недекларираните суми в чужди банки от търговия със забранени стоки, като проявява находчивост и изобретателност при малко вероятната липса на такива.”
Българската полиция, разбира се, не бие. Тя просто си върши работата. Работата ґ е да пази властта, но не властта на парламента, президента, правителството, да не говорим за народа, както уж пише в началото на конституцията, а своята власт. Властта, по силата на която всички още мърдащи копои на уж бившия режим продължават да „кадруват” и „диктуват” в България. Властта, която не позволи на нито едно от дузината вече „нови” правителства да докосне с пръст родолюбивите главорези на Държавна сигурност, които с присъщата си тромава упоритост овладяват „новите механизми” за контрол върху живота ни, защото знаят, че тяхното охолно и безметежно съществуване е право пропорционално на нашия страх, апатия и примиренчество. А за малцината недоволни от този ред на нещата винаги остава самоубийството чрез десет удара с чук в главата.
ЗиР и СМ

print

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *