[На протест] 8 МАРТ – ДЕН ЗА СОЛИДАРНОСТ С КОСТАДИНА КУНЕВА

печат

Наивно надявайки се, че инцидентът с Кунева в Атина може да трогне поне един синдикален лидер, който от справедлив гняв или поне пат­риотичен дълг ще събере под байрака няколкостотин синдикални члена и ще обсади гръцкото посолство в знак на солидарност със своята сънародничка, аз останах разочарован.

Все пак протест имаше и организатори не бяха синдикатите, а студентите от ПРИЗИВ. На главния вход на университета се събраха 60-70 души, които изказаха своята подкрепа и солидарност с Костадина Кунева и борбата за по-добър живот. Протестът продължи с шествие и скандирания „Солидарността между хората е нашето оръжие срещу властта!“, „Шефове крадци, шефове убийци!“, „Днес не е празник, а ден за борба – с воля и разум срещу страха!“ Както се очакваше, никой не излезе от посолството, за да получи нашите искания и да разговаря с нас. И по-добре – ще трябва пак да лъже, а и ние няма да повярваме, защото не сме слепи да не видим, че пясъчната кула се руши.

Не можем винаги да отстъпваме пред силата на доводи и аргументи, давани ни от политици и бизнесмени, били те наши или чужди. Защото сме първо човеци и трябва да останем на всяка цена такива.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *