Не можем да забравим, не можем да простим!

Днес, на 10 октомври, „Митингът за труд, демокрация и мир“, организиран от различни синдикати, асоциации и други организации, беше атакуван. Както в Амед през юни и в Сюруч през Юли, бомбите, избухнали в Анкара днес, убиха десетки хора.

Бяха се събрали хиляди хора, от много различни градове в страната, за да протестират срещу политиката на война, от която печелят различни властнически групи. Бомбите, които избухнаха днес, убиха хора, които искаха мир, живот и свобода вместо война.

Взривът, който отне живота на повече от 30 души*, е отражение на кръвожадната алчност на властта. Убийците от Амед, Пирсус, Джизре, се опитват да сплашат хората, да ги отблъснат и да ги обезкуражат в борбата за свобода, убивайки десетки хора в Анкара.

Властта трябва да знае, че с никакви средства, нито арести, нито бомби, няма да ни уплаши и да ни подчини на своята милитаристична политика.

За един нов свят, за живот в свобода, умряха хора в Амед, Пирсус, Джизре и Анкара. Убитите не може да бъдат забравени, убийците не може да бъдат простени.

Революционно анархистко действие

* последната информация е за почти 130 загинали, текстът е писан няколко часа след атентата – б.ред.

print

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *