Нещо не разбираме…

Питат „представителя на България“ в Еврокомисията: как е коментирате скандалното гласуване на Народното събрание по мораториума за земите? Отговор: аз не се срамувам от народа си…
Кого точно представлява въпросната дама? Кой всъщност я постави на този пост, кой я упълномощи да приказва от името на всички граждани? Прави ли тя разлика между НАРОД и ДЕПУТАТИ?

Поредният лайтмотив в публичното пространство: „да се обедини нацията“.
Че не сме ли обединени от факта, че поне формално говорим един и същ език? На който не можем се разберем за елементарни неща? Що за основа на ОБЕДИНЕНИЕ може да има между работещите с ниски доходи и дерибействащите паралии?

В София един алжирец нападнал млада жена с цел грабеж. Реакцията: сите емигранти – вън! Нещо като „антитеза“ на мъглявото „сите българе заедно“ – заедно за какво? Данните от криминалните хроники от чужбина представят не един българин като крадец, измамник, убиец, изнасилвач. Вътрешните криминални данни сочат същото. И тук ли генералният извод трябва да е, че „сите българе“ са боклук? Докога логиката ще е изнасилвана, веднъж при едни данни да прави един извод, а при същите факти, но с друга националност на сгазилите лука – точно обратен?

print

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *