Събитията в Кьолн

печат

Позиция на анархокомунистическа организация „Народна самоотбрана“

Една от най-обсъжданите теми в последните дни е свързана със събитията около новата година в Кьолн. Много жени, които са се намирали в района на железопътната гара на този град, са били нападнати от младежи с „арабска или северноафриканска външност“. Съобщава се за един или два случая на изнасилване, от 70 до 100 са били подложени на груби сексуални намеци, а много са били ограбени. Тези действия са извършени от големи групи нападатели и затова много медии говорят за организираност по време на случилите се събития в Кьолн. В допълнение, в новогодишната нощ случаи на агресивни сексуални намеци към жени от хора от Близкия изток са регистрирани и в още няколко немски и европейски градове.

Управляващите в Германия либерали, а заедно с тях и повечето евролеви, първоначално се опитаха да игнорират напълно всичко случило се. Все едно нищо не е станало. Първите съобщения в големите немски медии за събитията в новогодишната нощ се появиха на 4 януари, когато заради бурни реакции в социалните мрежи потулянето на случаите на сексуално насилие не беше вече възможно. Властите, очевидно не договорили се с единна трактовка, направиха няколко нелепи изказвания. Кметът на Кьолн препоръча на жените да „стоят настрана“ от непознати, като фактически обвини жертвите на нападенията. Меркел мълча пет дни и накрая не намери нищо по-добро освен да „изрази възмущение“. Тя отвори устата си отново не по собствена воля, а под натиска на обществото.

Крайнодесните естествено се опитват да извлекат максимална полза от случилите се събития. От своя страна те изразяват както винаги своето мнение, че всички без изключение бежанци, мигранти и „неарийци“ се държат по същия начин, както тези копелета, които нападнаха жени в Кьолн и други градове. За съществуващите „арийски“ изнасилвачи не говорим. Също като факта, че богати от Европа, сред които много бели хора, по време на празниците ходят в бедните страни, където за малко пари без проблеми със закона правят секс с деца, които често пъти нямат и десет години. Лицемерието – наследство на нацистите, нищо изненадващо.

По-смешни от всички се оказаха евролевите феминистки. Основната им дейност е да следят, както в устната, така и в писмената реч, за думи и изрази, които са „насилствени“ по отношение на жените. Когато от страна на хора от Близкия изток се случва реално сексуално насилие в най-неприкрита форма, те си гълтат езика. „Освобождението от патриархата“ видимо не засяга всички жени, а малцината влюбени в ляво-либерални списания, придържайки се към много специфични понятия за „освобождение“.

Малко е рано да предлагаме принципите на устройство на обществото след като анархокомунистическата революция още не е осъществена, но някои от векторите на развитие със сигурност могат да се очертаят.

Сега да отговорим на реалния въпрос: ще бъде ли допуснато в самоуправляващите се анархокомунистически комуни сексуално насилие?

Очевидно е, че не и няма значение в този случай кой извършва подобни актове – дали човек, който е роден и живее цял живот в една комуна, човек, който се е преместил в комуната по силата на някои обстоятелства или без обстоятелства, или човек, чийто баща е роден в комуната, а неговата майка се е преместила в нея от друга комуна. Изнасилването е недопустимо. Разбира се, ние не живеем при анархокомунизъм, но в този случай не става въпрос за спазване на установени държавни закони. Копелетата, изнасилвали и грабили жени в Кьолн, не са нападнали държавата, която управлява обществото. Те са извършили напълно недопустими действия по отношение на обикновените представители на обществото. Това е въпреки факта, че мнозинството от хората в Германия бяха настроени доскоро приятелски към бежанците и мигрантите.

На насилниците, които се събират на тумби, за да извършват нападенията си, трябва да се отговори с решителна реакция. Не е важно откъде са родом, от Германия или от Мароко. Отказът от всякакви действия и завирането на език в задника, както правят в сегашно време повечето европейски толерасти, въобще не е добре. Не на последно място, защото от това ще пострадат хиляди обикновени бежанци и мигранти, които нямат нищо общо с боклуците, изнасилващи жени.

Ние много пъти сме говорили, че толерантността е набор от гнили либерални идеи и събитията в Кьолн отново потвърждават това. За ефективната защита от държавата и различните утайки на обществото е нужна солидарност, потвърдена на практика.

Кьолн 1

Малко за държавата. Демонстрациите на анархистите, революционните социалисти и профсъюзите в Германия се случват под строгото наблюдение на ченгетата. Немската полиция, която е оборудвана с различни технически средства, улавя с камери всички действия на протестиращите. Много често използва водни оръдия. Държавата винаги охранява себе си, а тези, които я критикуват, се стреми да постави на място. Когато жертвите на грабежи и дори изнасилвания са обикновени хора, ченгетата не се проявяват. Не може полицията да не е знаела за събитията в Кьолн. Въпреки това, никаква намеса не последва. Впоследствие полицията не коментира нищо за случилото и замълча заедно с властта. След шест дни шефът на полицията в Кьолн подаде оставка, но това се случи след мащабна обществена мобилизация. Кампанията за свободно придобиване и притежаване на оръжие е актуална сега повече от всякога – хората трябва да бъдат в състояние да се защитават ефективно.

Събитията в Кьолн и последващата реакция разобличиха за пореден път гнилите евролеви, лъжливата същност на полицията и държавата и лицемерието на крайнодесните. Всичко това вече си го знаем. Само солидарността и класовата борба отговарят на въпросите, които са поставени пред нас. Боклуци има сред местното население, боклуци има и сред мигрантите. Самите правителства се състоят от боклуци. На обикновените хора е необходима солидарност и способност да организират съпротива, за да защитят себе си и напълно да обърнат сегашното обществено устройство.


Източник: https://anticapitaliststruggle.wordpress.com

11 коментара

 • „Евро-гейове“ забравихте да вмъкнете, или толерасти е същото? Много е объркан човека писал това. Не стига, че не е запознат с фактологията около тези събития. Защо избягва да си каже обаче в прав текст какво означава, че е „против толерантността“? Смях.
  Стига излагации вече, затваряйте го тоя сайт.

  • Интересно, пуснахме „толерантни“ статии, нямаше коментари… Явно анархополицията следи дали няма някой сайт, който да стои отворен по погрешка 🙂

   • Ама то се насъбира, не е само това… после се чудим какво да обясняваме на гърците и германците за вас, че и те ви се чудят…

  • кои сте тва вие, дето се обяснявате на немци и гърци? щото много конспиративно така, ма пък лесно, верно.
   може пък мястото ви в тоя живот да се обяснявате сами сте си го избрали, а?
   излагация е, ма с обратен знак

   • Какво точно има за обясняване? За разлика от сектата, която стои зад този сайт, има анархисти, които наистина участват и са част от анархистката общост и отказват да бъдат представлявани от ФАБ

 • Тая статия е абсурдна. Поставя актуални проблеми, има добри идеи, но заключенията са направо смешни. Толерантността си е супер, тя е част от солидарността. Не може да си солидарен без да си толерантен, това е абсурдно. И за оръжията – хайде стига с глупостите. Иначе че изнасилването е недопустимо независимо от кого е така, спор няма.

  • „Толерантността си е супер, тя е част от солидарността.“ – безспорно. Само че онова, което в нашето общество се разбира под толерантност, няма нищо общо със солидарността :). Затова те казват „толерантността е набор от гнили либерални идеи“.

   „И за оръжията – хайде стига с глупостите.“ Искаш да кажеш, че е глупост да си против това само привилегировани хора да притежават оръжие ли?

   „Иначе че изнасилването е недопустимо независимо от кого е така, спор няма.“ – разбира се, трябва просто полицията да си върши работата 🙂

 • Интересно ми е преводачът на статията, дали ще може да представи оригинала ѝ, както и някакъв блог или страница на посочената „анархо-комунистическа“ организация?

  • Организацията е тази: https://naroborona.info/
   Оригиналът съм го виждал на същия сайт, но сега нямам време да го търся.

   • Естествено, това е група, която в междуранодните анархистки среди е известна като проблемна, „дясна“ и ултра-консервативна. Продължавайте в същия дух…не знам какво се опитвате да постигнете, но е ясно, че с тези си действия само отблъсквате хората от вас. Ако целта ви е да привличате хора от консервативната маса, то смятам, че тази цел е обречена тъй като е ясно, че такива хора никога не биха възприели анархистки или дори умерено-леви идеи. Успех!

 • Народная Самооборона

  „проблемна, „дясна“ и ултра-консервативна“ хахаха. Нищо подобно!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *