Солидарност с работниците от VIO.ME

печат

gr12309103_10205892867616201_1809111024_n_fmtАкция пред гръцкото посолство в София

В отговор на призива на работниците от окупираната фабрика VIO.ME в Солун за международна солидарност срещу опитите на гръцката държава да съсипе работещата под работнически контрол фабрика за битова химия, макар и с няколко дни закъснение, изразихме нашата позиция със символична акция пред посолството на Гърция в София. Делото в солунския съд беше насрочено за 24 ноември и беше отложено заради блокадата на съдебната зала от стотици активисти, подкрепящи работниците.

На протеста снощи беше прочетен текст на писмо от секциите на АРС до гръцките власти и беше разпънат транспарант пред входа на посолството.

До посолството на Република Гърция, София

Открито писмо

Ние, членовете и симпатизантите на Автономен работнически синдикат (АРС), декларираме своята подкрепа и солидарност към работниците от окупираната фабрика VIO.ME в Солун.

Изразяваме остър протест срещу намерението на гръцките власти да отнемат фабриката от ръцете на работниците посредством юридически хватки и шмекерлъци като например продажбата на търг на земята, върху която е построена сградата на VIO.ME.

Солидарността е нашето оръжие!

„Окупирай, съпротивлявай се, произвеждай!“

Ние сме с вас, приятели от VIO.ME! •

Автономен работнически синдикат

27.11.2015 г.

Секции на АРС от София, Варна, Гоце Делчев, Видин

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *