Срещу Големия брат

печат
Комюнике на гръцкото Антиавторитарно движение

Това е комюнике на “Антиавторитарно движение” относно подслушването на телефоните на нашите членове: Григорис Цимантос, Аргис Муратидис, Атила Ихтиар и Марина Мейнтари (която участваше в списването на нашият вестник “Вавилония”):

„„Откритието”, че съществува система за подслушване, инсталирана в софтуера на мобилната компания “Водафон”, потвърждават по скандален начин факта, че “Биг Брадър” съществува в очевидно състояние и не е просто грешка в глобалния обществен режим. Това очевидно състояние не притежава правила, нито граници в процеса на налагане на нов модел на човешко общество – моделът на тотално контролираната индивидуалност от тези, които изграждат властовите и авторитарни механизми, чието ръководство е в САЩ. Първите мишени са – и ще продължат да бъдат за в бъдеще – всички онези от нас, които сме се наредили от тази страна, страната на Съпротивата …“Никой от нас не си прави илюзии, че тази вътрешна мрежа за подслушване е била инсталирана само за шпионирането 100 телефона. От десетилетия американското Управление за национална сигурност е глобалното ухо и око (чийто местен клон е OSAC, разположен в американското посолство в Атина) в прилагането на програмата „Ешелон”, Шенгенското споразумение, терористичните закони на всяко споразумение на ЕС за постоянно подслушване на комуникациите на милиони граждани, всичко това е природата на хищния звяр на авторитарния контрол.

Но реалното усещане в този случай е, че те трябва да получават информация от общността на всички, които са част от социалните борби, информация от хората, които отказват да правят компромис, отказват да продават своето съществуване и достойнство на авторитарните механизми, на шефовете и на държавата. Към тази категория принадлежат и тримата арестувани и хвърлени в затвора борци за социална справедливост Аспионис, Карасаринис и Калайджидис.

Относно скандала с подслушването на премиера Караманлис и неговия министерски съвет от същата мрежа, която шпионираше и нашите другари, можем да кажем само това: Кронос все още яде своите деца!

Достойнство, солидарност, съпротива!

Гърция, 3 февруари 2006
Антиавторитарно движение

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *