Това е само началото. Борбата продължава.

Сблъсъците започнаха вчера сутринта с не по-малка интензивност от първия ден на съпротива. Първоначално полицията блокира пътищата за влизане в Таксим. Въпреки че полицейските атаки бяха по-яростни от предния ден, почти един милион души се бориха, местиха барикадите напред, за да изблъскат полицията. Това всички хора влязоха в Таксим и Гези Парк. Полицията трябваше да избяга и техните автомобили, които не избягаха, бяха изгорени.

Вчера сблъсъците се разпростряха по цялата страна. В много други градове полицаите атакуваха протестиращите с газови бомби, токсична вода под налягане и пластмасови куршуми. Протестиращите прочистиха защитени свободни зони зад барикади.

Вчера като Революционно анархистко действие бяхме на предните линии на борбата и по време на първите моменти на навлизане на площада, написахме официална декларация. Споделяме я по-долу:

Това е само началото. Борбата продължава.

Бунтът се простира далеч извън това време и място. За почти 40 часа от Истиклал до Харбие, от Тарлабаси до Бешикташ, се почувства свободата на неподчинението. Ние идваме до Таксим от Истиклал след четирдесет часа сблъсъци. Онези, които налагат закона, бягат със своите автомобили. Четиридесет часа, четиридесет години, площадът беше цял свят за нас.

Това беше свободата на неподчинението. Може би най-силният лозунг беше, че това е само началото, борбата продължава занапред.

Да, нашата борба продължава, докато отгледаме своя свободен свят, който носим в сърцата си.

print

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *