Външнополитически пирует

печат
Израел, САЩ и Брюкселската централа от месеци насам притискаха представителите на българската държава да „признае“ Хизбула за виновник на атентата в Сарафово. Не че и без съучастието на София ще си намерят легитимно оправдание за разправа с когото са нарочили, но винаги се искат доказателства за лоялност. Срокът на консумация на предишните жестове (Камбоджа, Ирак, Афганистан) вече изтече, големите батковци настояват за нови.
И ето, случи се. Но не без местния табиет за дребни селски хитринки. Уравляващите и опозицията в почти танцов синхрон изиграха представлението „Слуга на двама господари“. Нещо повече – и институциите го направиха: едни казаха „ДА“, други „НЕ“.
И овчарите сити, и вълците не обидени. Докато истината, превърната в случая в келява овчица, послужи за курбан на трапезата с интереси в голямата световна игра за власт и богатства.
Хубавото тук е, че някой ден народът на тази наша страна няма да чувства притеснение за двуличните изявления на държавата. Поне тази част от народа, която не се идентифицира със своите „домашни“ потисници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *