Великата анархистическа революция

печат
Съвременният свят е застанал на ръба на икономическата катастрофа. Причина за това са хартиените, с нищо необезпечени пари и енергетиката, обвързана с нефта и газа. До днес могат да се продават и купуват николаевските червонци, защото са златни, както и екатерининските платинови монети от три рубли или монетите от времето на Александър Македонски. Опитате ли се обаче да продадете немските окупационни марки, ще разберете, че хартиените пари са мит и илюзия.
Докато станат излишни, човечеството се нуждае от нова универсална единица за разчет, например един киловатчас.
Човечеството се нуждае от енергия.
С нея може да се създаде дори парник отвъд Полярния кръг, да се освети и сгрее, да се осигури енергия за помпи, които изпомпват водата от кладенци, или просто да се разтопи ледът наоколо и да се отглеждат различни храни. Така, с достатъчно количество енергия, можем да преобразим света и да го направим такъв, какъвто го желаем, и най-важно – можем да бъдем автономни и свободни от всякаква държава.
Природата ни е дала неограничено количество енергия от Слънцето и вятъра. Затова приложението на алтернативната енергетика е път към свободата и анархизма.
Ако обработваме земята с електротрактори, бензинът и дизеловото гориво ще станат ненужни. Сега човечеството добива нефт, превозва го до заводите за преработка, след което мазутът се превозва и изгаря в ТЕЦ-овете и едва тогава се доставя на потребителя във вид на електроенергия. Не е ли много по-просто тя да се получи веднага и направо на мястото на потреблението от Слънцето и вятъра?
Ако всеки има достатъчно количество енергия, тогава защо са ни държавата и компаниите – паразити и експлоататори, заробващи ни със заеми и „закони“, прилагани от техните съдилища? Все още, по същество, цялото съвременно човечество живее във феодално общество…
Ние сме обградени със свирепи рамки и сме оплетени от кредити и „правила“, длъжни сме да ходим на работа, за да създаваме принадени продукти за безделници и експлоататори. След това сме принудени да отидем в магазините и да дадем заплатите си за продукти и услуги, които реално струват 5-10 пъти по-малко от това, което сме изработили. Така ни мамят отново. Трети път ни измамват морално и идейно, говорейки ни за Свобода, за Демокрация, за пазарни и християнски ценности и за… Законност. Нищо от това не съществува в съвременния свят! Просто ни въртят като катеричка в кръг или бягаме на място, създавайки принадена стойност, надплащайки за стоките от първа необходимост или грабителските проценти по кредитите. Ако пробвате да натрупате достатъчно пари, за да заработите за своя сметка, не е така лесно, но дори и да успеете, е трудно да задържите главата си над водата и да не банкрутирате.
Съвременният самозван „свободен свят“ всъщност е неофеодализъм.
Съвременният човек е не по-малко роб от средновековния феодален селянин.
Изходът е в разрушаването на днешната стоково-парична система и замяната ѝ с общество от колективни или индивидуални стопанства, самозадоволяващи се или обменящи произвежданите продукти и услуги, измервани в киловатчаса чиста енергия.
В такава ситуация и при подобна социално-икономическа система ще изчезне необходимостта от държавата и капитала, на тяхно място ще бъде построено свободно анархокомунистическо общество. Пътищата към него са в повсеместното въвеждане и използване на алтернативната енергетика, както и създаването на нови източници на енергия, например на основа на студения или горещия термоядрен синтез, или „безплатната енергия“ на Тесла.
Всяка революция обаче струва нещо само тогава, когато съумява да се защити. Проблемът с оръжието за народа днес също е намерил блестящо решение.
Все по-често става дума за 3-D принтери. В САЩ например, с помощта на съвсем достъпни пластмаси, любители успешно са синтезирали чрез 3-D принтери стрелящи пистолети и автоматични винтовки, издържащи повече от 200 изстрела. Себестойността им не надхвърля 30 долара. Такова оръжие е невъзможно да бъде открито с металодетекторите, а времето за неговото производство е по-малко от 1 час. Произвеждат се детайли, от които се сглобяват пистолети или автомати, а програмите за производство на оръжие с помощта на 3-D принтери могат да се намерят в интернет.
Това е един от начините за повсеместно въоръжаване на народа, за да може да защити своята Велика анархистическа революция от паразитите на държавата. Така виждаме Бъдещето на Човечеството.
P.S.1. Радостно е, че толкова много руснаци ни изпращат запитвания за линкове, с които могат да се изтеглят програми за производство на оръжия от пластмаса с 3-D принтери. Заедно ние ще победим.
P.S.2. Енергията не може да се акумулира в големи количества – тя трябва да се изразходва. Следователно, няма да има лихварството, както сега.
P.S.3. (от преводача) Най-радостното, е че въпреки наивния ентусиазъм, младите хора започват да се интересуват от практическите проблеми на Социалната революция. Тръгнали веднъж към целта, животът, който е най-великият учител, ще ги изведе на пътя, който води към Свободата, Равенството и Братството или към Интернационалния анархокомунизъм.

Константин Авраменко

6 коментара

 • lachezar moshelov

  Всичко казано от вас може да се осъществи,ако използвате в началото оръжията на противника срещу самите тях.За целта трябва да участвате в избори и да влезете в парламента,за да извършите нужните промени.Иначе,как виждате този нещастен и страхлив народ да въстане с оръжие в ръка? А кой ще го организира и с какви средства? И ако случайно всичките ви планове за промени се реализират,не мислите ли ,че страната ни ще се озове във вакуум , заобиколени от държавите,функциониращи по старите модели?

  • http://sm.a-bg.net/2009/07/08/anarhistite-i-izborite.htm


   Когато човек се запознае по-отблизо с идеите на безвластието, обикновено си харесва поне някои неща. Понякога равенството, понякога демократичността, понякога дързостта. И без да се замисля много, задава следния въпрос: Ами защо не отидете на избори?! Вземете властта и много по-лесно ще популяризирате идеите си! Или вие искате да я вземете с оръжие?! Безспорно властта е сила. А ние имаме нужда от сила, за да стигнем до хората. Защо тогава не вземем властта и после не я оставим в ръцете на хората?!
   Трудно е да се наричаш безвластник и да се бориш за власт, но не името ни спира. Не е присъщо на безвластниците да бъдат догматични, има достатъчно идеологии със „свещени писания“, които бихме поддържали, ако държахме да спазваме догми от рода на тази, че безвластниците нямат място в избирателните списъци. Нито като „безвластническа партия“, нито сред някои „честни политици“.

  • http://sm.a-bg.net/2011/04/11/za-anarhizma-v-otdelno-vzeta-strana.htm   В тази връзка искам да кажа най-сериозно, че идеята за построяване на анархизма в „отделно взета страна“ не трябва да се възприема като ерес, а най-сериозно и най-вече от практическа гледна точка. Как да се извърши Социална революция в една страна? Как да се защити тя от контрареволюционери и интервенти? Как ще просъществува икономически в условията на блокада и вражеско обкръжение. Как ще се води войната срещу противника в международен план, при положение, че от окончателната победа може да ни делят десетилетия? Затова смятам, че въпросът за построяване, макар и временно на анархизма в отделно взета страна, стои пред всяка революционна организация.

  • на това е многократно отговаряно, и в теорията, и в статии във вестника.
   Участието във властта означава нейното стабилизиране, а не демонтаж.
   Въпросът издава пълно нежелание за вникване в анархизма, оттам и чудене от сорта „а къде се впряга магарето“, отнесено към трактор – показан и обяснен за какво и как служи.

 • Може ли да се допусне, че Ислямска държава изповядва идеите на анархизма?

  • Тъкмо напротив, ИДИЛ изповядва съвсем противоположни ценности – като се започне от религиозния фундаментализъм (за тях неправилните мюсюлмани са по-вредни от неверниците) и се стигне до едноличната власт в лицето на Халифа.

   Ако те напомнят с нещо за анархизма, то е в тактиката, която прилагат. Но, струва ми се, и там паралелите са… бледи и повърхностни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *