Заявление на Координационния Съвет на „Автономно Действие за Социална Революция“ за събитията в Украйна

печат
В началото на януари 2014 в Украйна протестите ескалираха, в центъра на Киев дни наред избухват схватки между демонстрантите и полицията, стават окупации на административни сгради в провинцията. Основните категорични искания на протестиращите са насочени против действащото правителство и президент.
Държавният суверенитет и териториалната цялост на Украина за тях е ключов въпрос на дневния ред. Съществува вероятност за разделяне на страната на две или три държави. В протестите забележимо присъства националистическа съставка.
КС на АДСР смята че:

  1. Като основна задача следва да се поставя въпроса не за предсрочни избори на парламент или президент, а за преобразуването на Украйна от унитарна държава във федерация или дори конфедерация на нейните области.
  2. Левите активисти в Украйна нямат право да остават безучастни към уличните събития, оправдавайки се с това, че „надмощие имат националистите“.
  3. Руските либертарни комунисти също не бива да стоят встрани. Длъжни са да подемат акции за солидарност, да подкрепят онези сили, които изразяват либертарно-комунистически възгледи и действат според тях.

Изразяваме своята подкрепа към всички неавторитарни левичари, които участват в уличната съпротива (срещу властта)!
КС на АДСР
28.01.2014

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *