Дома в Бусманци

проведени, предстоящи

Дома в Бусманци

Мнениеот Shumen » 07 Яну 2010 15:34

В статия, озаглавена „България: имигрантите не получават дори лекарства”, Клаудия Чиобану разказва за съмнителната смърт на сириеца Хасун Албаадж и лошите условия в Специалния дом за временно настаняване на чужденци в Бусманци.

Около 200 души се намират в момента в Специалния дом за временно настаняване на чужденци (СДВНЧ), кв.Бусманци, край София. След смъртта на сириеца Хасун Албаадж, настъпила на 6 октомври т.г., имигрантите в Бусманци започнаха протест срещу незаконното продължаване на срока на задържане и нарушаването на основните човешки права.

четете още по темата
TYK
TYK
TYK
Филм на Иван Кулеков Фимла бе изъчен в Шоуто на слави , глеайте 2та част на предаването там е филма (последните 30 мин)

Не случайно темата е в този раздел . Аз мисля че това е една добра предпоставка да се направи протест "Без Граници" в България .
Изображение
Аватар
Shumen
Напреднал

Re: Дома в Бусманци

Мнениеот Individual » 09 Яну 2010 03:13

Протест или акция? Няма да ходя да крещя пред бетонените стени, защото ще ме чуят само затворниците вътре. Трябва действие :)
Individual
Напреднал

Мнениеот Shumen » 10 Яну 2010 12:03

Individual написа:Няма да ходя да крещя пред бетонените стени, защото ще ме чуят само затворниците вътре.

Аз мисля че за начало това е най-добрия вариянт да се изправим пред стените на затвора , нали трябва да сме солидарни по някакъв начин с тези хора там , живеещи в нищета .

individual написа:Трябва действие

Какво предлагаш да щурмуваме затвора или да ревем по разни инстанции които няма да ни обърнат ник`во внимание ???
Аватар
Shumen
Напреднал

Мнениеот Individual » 10 Яну 2010 15:55

А акция на солидарност не може ли да бъде да им занесем шоколад и бельо? Ако не ни пуснат можем да го направим и с малко повече фоерверки. Не вярвам да помогна много на някой ако 2 часа му надувам главата отатък някаква стена, но ако взема, че си отделя от хляба 2 залъка може току виж да се почувства по-добре. За някакви насилствени действия свързани с нарушаване на закона по никакъв начин не се ангажирам особено когато това става в следено от МВР пространство ;)
Individual
Напреднал

Мнениеот pafkata » 10 Яну 2010 21:26

Individual е прав доста по-добре е да се зансе храна и дрехи от колкото да се дерем за да ни чуят.Не мисля ,че ние сме хората който трябва да направят нещо за тези хора.Това е проблем на властите и организаци свързани с човешките права.Те са избрали да живеят тук но са заключени .Само жалби и дела могат да ги махнат от там .Протестите не виждам до каде биха довели.Ние сме малко дори и медия сигорно няма да доиде за да го отрази.Трябва да се деиства в съдеиствие с системата.
pafkata
Напреднал

Мнениеот zearendil » 11 Яну 2010 11:49

pafkata написа:Това е проблем на властите и организаци свързани с човешките права.

Това е проблем на хората вътре. Пък че някои претендират да го решават, това е друг въпрос.
Аватар
zearendil
ФАБ
ФАБ

Мнениеот Individual » 12 Яну 2010 00:06

Съгласен съм със Златко. От една страна делата и т.н са начин, но най-добре да разберем те с какво биха искали да ги подкрепим.
Individual
Напреднал

Мнениеот Shumen » 26 Май 2010 18:34

Скъпи приятели,
имам огромното удоволствие да ви съобщя, че на 6 юни от 11 до 13 часа ще се проведе митинг пред концлагера Бусманци!
Моля ви да разпространявате новината и да дойдете. Просто е ужасно важно да започнем да правим нещо за тези хора...
Благодаря!

Тук ще намерите повече инфо, включително и уведомлението, съдържащо целите на митинга:
http://svejo.net/story/local-news/72533 ... i-na-06-06
http://svetlaen.blogspot.com/2010/05/0606.html
Аватар
Shumen
Напреднал

Мнениеот Afa_sf » 26 Май 2010 22:37

Е крайно време беше.То минаха 2 месеца,а идеята уж беше това да се прави по-често
Аватар
Afa_sf
Начинаещ

Мнениеот mortician96 » 27 Май 2010 16:15

Каузата за подкрепа на тези хора там вътре е много доб)ра.И протеста пред портите на затвора също.Тези хора там вътре са дошли в страната ни,с желанието за по добър живот.Но в крайнасметка стоят заторени в мизерни условия.По новините бяха дали за една арменка,която дошла тук ,за да се види с момчето ,което обича.Визата(доколкото си спомням)и е била изтекла и бременна тя попада в Бусманци.Дали има нормални условия за живот там ,едва ли.Каво е да си нелегален?Трябва ли ,човек да е един документ,една поредна бройка в регистъра!?Свободата се изразява в това да живееш,работиш,учиш ...там където си сметнал за добре.Без да бягаш да се криеш,страхуваш от нищо.Разбира се не трябва а вредиш с поведението си на околните.Най -общочовешката ценност е свободата,но тя не може да съществува без останалите си компоненти-равенство,солидрност ,взаимопомощ.Та като казах последното,трябва да е занесат там вътре харана ,дрехи ,консумативи,нужни на обитаващите вътре. :(
Аватар
mortician96
Напреднал

Мнениеот wtf » 06 Юни 2010 17:35

ауу набили са някви момчета в трамвая ,
които са се канели да идат на протеста
сега прочетох новината :-\
изхвърлете си хладилниците !!!
wtf
Леко напреднал

Мнениеот mortician96 » 06 Юни 2010 19:49

И аз го чух и съм ужасно огорчена!Тая крайнодясна измет....е способна на всичко! :-\ :-\ Нещо ми се обръща в коремчето от притеснение и гняв,дори и страх :(
Аватар
mortician96
Напреднал

Мнениеот 4dave » 06 Юни 2010 20:47

гнус
тук днес революция даже да има,
ще застанат зад нея най-много петима,
а другите утре ще излязат на мегдана,
за да видят палача щом чуят барабана
4dave
Начинаещ

Мнениеот mortician96 » 06 Юни 2010 21:29

Shumen написа:Скъпи приятели,
имам огромното удоволствие да ви съобщя, че на 6 юни от 11 до 13 часа ще се проведе митинг пред концлагера Бусманци!
Моля ви да разпространявате новината и да дойдете. Просто е ужасно важно да започнем да правим нещо за тези хора...
Благодаря!

Тук ще намерите повече инфо, включително и уведомлението, съдържащо целите на митинга:

Видели са го съобщението някъде, гадните шибаняци ,еййй! >:( :(
Аватар
mortician96
Напреднал

Мнениеот Andro75 » 06 Юни 2010 22:20

mortician96 написа:
Shumen написа:Скъпи приятели,
Благодаря!

Видели са го съобщението някъде, гадните шибаняци ,еййй! >:( :(

Не е от тук...прекалено е лесно...да бяха дошли пред затвора в Бусманци!
Нямаше да им е толкова лесно!
Аватар
Andro75
Начинаещ

Следваща

Назад към Акции, протести