Надзорът в училищата

Предаване за свободата на живо: http://era.a-bg.net/

Надзорът в училищата

Мнениеот zearendil » 23 Сеп 2009 11:13

Утре вечер ще говорим за това: http://era.a-bg.net/era-24-septemvri/

Който иска нещо да се чуе в ефир, да се обади по време на предаването или да пише тук направо.
Аватар
zearendil
ФАБ
ФАБ

Re:Надзорът в училищата

Мнениеот nomasterNT » 23 Сеп 2009 11:20

Униформите в училище, Защо са те всъщност, нямаме ли право сами да избираме как да се обличаме,
Задължени ли сме през всичките тези години в училище да сме облечени по един начин, Дали
найстина тези униформи са за да няма разлика между богати и бедни ? или просто правителството
иска да убие и последното парченце свобода у нас. Тези униформи не са за да уеднаквят класовите слоеве
в училище, защото самото правителство със своя капитализам ни разделя на бедни и богати, на полове,
на цвят на кожата. Според мен не е редно група хора, който не учат, нямат си представа как са сегашните
училища, нямат си представа въобще на къде отива България,да ми нареждат как да се обличам
до края на ученическия си живот
Омръзна ми да бъда жертва на света
Безсилен да затъвам дълбоко в калта
Някои се мислят за господари на света
А всъщност те са жалки роби без сърца
nomasterNT
Напреднал

Мнениеот Марто » 23 Сеп 2009 12:38

Свободата е право на всеки човек .
Когато това право му се отнеме човека трябва да се бори за свободата си .
Камерите и видеонаблюденията нарушават човешката свобода и правото на личен живот .
Аз не мисля че има някакви конкретни доводи , който дават право на министерството да подлагат под
наблюдение ежеминутно децата и с какво това ще помогне за подобряване на образователното качество .
Как това ще повлияе на психиката на децата , особено по малките и как те ще влизат в класните стаи затормозени от
мисълта , че са под наблюдение .
По закон видионаблюдението на такива места става и единстено само със съгласието на наблюдаваните .
Колко ли деца , а и учители ще искат личният им живот да се следи под лупа било то в часовете или в междучасията .
Парите който са отпуснати за това безполезно "удоволствие" никак не са малко ,  5 милиона лева . Няма да питам колко
са похарчени за камери и колко са изчезнали по пътя тва е ясно на всички ни . тъпото е там че тези пари може
да се изпозлват за нещо по добро , като закупуване на нови учебници и безплатното им разпространение
, мулти медия в учулищата , обзавеждане на компютъризирани кабинети и прочие .... та дори и за по висока учителска заплата .
Тук е и момента да попитъм каква ще е точната роля на тези камери и какво ще се постигне с тях .
Може би се иска да се сплашат учениците и да има по добра дисциплина в час , или да се наблюдават
проблемните лица и тяхното държание в училище и след това да бъдат предавани на полицията и конкретните  органи
или да се следи работата на учителите . Това е училище не наказателна рота .
Анархия!
Марто
Начинаещ

Мнениеот beroe » 23 Сеп 2009 13:14

А какво ще кажете за учениците, които носят газови пистолети, ножове и боксове на училище и с това застрашават своите съученици? Каква превантивна мяска може да се наложи?
"Законът е напечатан само за робовете и ние имаме пълно право да кажем заедно с Прудона, че сяко едно правителство е заговор, съзаклятие против свободата на човечеството."
Христо Ботев
Аватар
beroe
Напреднал

Мнениеот inferno » 23 Сеп 2009 14:48

А какво ще кажете за учениците, които носят газови пистолети, ножове и боксове на училище и с това застрашават своите съученици? Каква превантивна мяска може да се наложи?

Щом носи ще си носи последствията.По-добре да въведът строг контрол.Ако го хванат с оръжие да бъде изключен,ама да ми наслагат камери из коридорите и да те наблюват постоянно.Да не мислите,че тия камери ще предотвратят нещо.Самата охрана на училищата е скапана.
Трябва да се наложи и контрол на това кой влиза.То уж има,ама не е ефективен на места.
The only solution is a violent revolution!
Аватар
inferno
Писател

Мнениеот Doombringer » 23 Сеп 2009 15:49

берое,камерите не помагат срещу хладните оръжия,защото този който ги носи просо ще ги крие.За газовите пистолети единствената превантивна мярка може би е да се изисква разрешително и психотест,както за нормалеен патлак.Така поне няма да се продават свободно само срещу лична карта(както е сега доколкото знам).Защото и газовия пистолет си е достатъчно опасен,какво остава в обществени сгради.  >:(
Не искам злато и пари,а на бензина и на бирата старите цени!
Аватар
Doombringer
Напреднал

Мнениеот nomasterNT » 23 Сеп 2009 22:26

Big brother in school!
Омръзна ми да бъда жертва на света
Безсилен да затъвам дълбоко в калта
Някои се мислят за господари на света
А всъщност те са жалки роби без сърца
nomasterNT
Напреднал

Мнениеот Aggressive Perfector » 23 Сеп 2009 23:15

Министерството крие безделието си с въвеждането на тези глупости - смисъл от тях НЯМА.

Униформи?

Утре, когато отида на изпит на никой няма да му пука колко чист и спретнат съм бил в училище. Ще му пука колко знам.

Богати-бедни викате?

Ааа, значи да се залъгваме, че всички сме равни, че няма деца от по-заможни и по-икономически неспособни семейства.

Перфектно...

Камери?

Това, че има камери няма да спре насилието сред учениците.

Ако някой иска да те пребие/заколи/застреля - ще го направи и в извънучебно време.

ПО-ДОБРО РЕШЕНИЕ: часове по толерантност (или нещо от сорта) при най-малките, първи до шести клас, примерно. Децата да разберат, че насилието не е отговорът, че трябва да бъдем по-добри един с друг и да не правим глупости.

Оценки поведение?!

Думите не могат да опишат колко тъпо е това.

Забрана на висококалорични храни?

ЕБАТИ.

Абсюлютно ВСИЧКИ знаем, че много мазно не е хубаво да се яде, че от газираното се дебелее и пр. и пр.

Оттам насетне - всеки си решава сам за себе си, ебати.

Друг е въпросът, че маса родители тъпчат децата си с мръвки и сладко и кОла в първите им 3-4 години, което е абсюлютно ВРЕДНО и е на практика причината за повечето затлъстели деца.
Кажи право всекиму в очите,
За да знае веднъж завинаги:
За фашисти и за комунисти
Няма място в нашите земи.
Aggressive Perfector
Напреднал

Мнениеот Shumen » 24 Сеп 2009 22:53

Браво моите поздравления . Предаването беше супер :)
Получи се и диалог , което е много добре :)
Успехи
Не съм доволен от подредбата на този свят и отказвам да се подчинявам !!!
Аватар
Shumen
Напреднал

Мнениеот Nqkoi » 08 Ное 2009 18:17

Изказването на Aggresiv Perfector ми изглежда напълно изчерпателно..
Nqkoi
Начинаещ

Re: Надзорът в училищата

Мнениеот ivo435 » 12 Дек 2009 13:01

искам като ученик да ви благодаря за това което правите,това с униформите наистина е тъпо не мисля че това ще ни направи равни нито пък че е нужно да премахнат сички тези "мазни и нездравословни" храни разликата е че сега ни се налага да излизаме извън училище за да се наядем като хората а това води до редовни закъснения.
още един път благодаря ви за това че има хора които не се примиряват със всичко което държавата смята за правилно.
ivo435
Начинаещ

Мнениеот mars_3 » 17 Дек 2009 18:45

Всеки ден ще е така-до победата! >:(
Аватар
mars_3
Писател

Мнениеот wtf » 08 Яну 2010 19:52

проклетия форум е пълна анархия
за какво сте пуснали това поле за бърз отговор
вече няколко поста ми заминават в небитието
???
изхвърлете си хладилниците !!!
wtf
Леко напреднал

Мнениеот Mormegil » 13 Яну 2010 19:18

Опцията е изключена.
Аватар
Mormegil
ФАБ
ФАБ

Назад към Е(волюция) Р(еволюция) А(нархия)