25 април – за първомайските протести

печат

Получихме официално „питане“ защо не протестираме на 1 май. Повече можете да прочетете в тази тема на анархофорума. Но понеже отговорът е много дълъг и темата за протестите много е дъвкана, реших да поканя питащия в радиото, за да си поговорим на живо.

Подобни публикации

Поздрави от портала на СУ

Отново за солидарността

Атака срещу солидарността

3 коментара

 • Разбрах ,че някакви хора искали да празнуват по анархистки и да излязат .Ок и аз искам да излезем.Ще организирам протест и ще дойдат хора -по голямата част от тях организирани от някаква партия,но и свободни дощли по самоинциатива ,надявам се.Но да ме канят мен те на протест ,няма да стане.Защото те виждат в мен и такива като мен идеята за свобода и борба срещу капитала и властта но аз не се
  припознавам в късчето съществуваща свобода ,която партиите обиграно използват да привличат хора и внимание.
  Казват ,че анархизма в града в мое лице е незрял.НЕ Е ВЯРНО.Няма нищо по зряло от това да се пазиш от партии и тяхното желание да узурпират тоя ден.
  ВСеки ден е ден за борба срещу държава и капитал.Всеки ден е първи май.Обичам ви.Става дума за ПБК….
  Нека се обединим срещу държава и капитал ,като хора борещи се с живота всеки ден.Да забравим идейните спорове.Иска ми се да изляза вън с анархистката идея ,не само на мен…..

 • Protest,
  25април – за първомайските протести,
  Първи май, „Традиционен исторически ден – празник на анархистите от там и на работническата класа 19ти Век.
  Слушах нашето радио предаване на живо, интервюто на много заинтересован другар както мене протестираш против елиминирането на нашите ОРГАНИЗАЦИОНИ действия. Именно, за нашето, по право вашето планирано бездействие за 1ви Май!!!! Седя и си мисля, не можех да повярвам на това което слушах от Златко, просто ми се плачеше, до къде я докарахме и що за анархисти сме, когато няма да застанем гордо дори и малко на брой да зачетем (по начало) нашия борчески ден за солидарност и свобода? Само преди няколко дни поздравих другарите от радиото, специално Явор за активната им идея да почнем да атакуваме „действаме, пропагандираме“ срещу нашия главен враг йерархичната държава, власт и цялата днешна система!!!
  В последното предаване се получи обратното!!! Този път аз поздравлявам най сърдечно нашия другар ГОСТ в интервюто за неговото солидно правилно ИДЕЙНО ПРИЦИПНО мислене за единственото действие и пропаганда на нашите идеи всред спящия безинтересен в момента народ. Колко правилно каза, че първо майския протест е важно събитие за нас, и е важно да вземем дейно участие, в този традиционен „СИМВОЛИЧЕН“протест. Не е важно колко сме на брой и колко ще ни следват, но да ни видят че сме живи, горди и не се предаваме и че бъдещето принадлежи на нас.
  Златко водещия интервюто и Весо до нейде искрено казано ме крайно много разочароваха, с тяхното пресилено СЪВРЕМЕННО ПРАГМАТИЧНО мислене, човек би помислил че става дума за „БЪЗИНЕС“, ще правим, но ако няма в бързо време успях ще затворим вратите. Чакайте „ве“ братя, тук става дума за нашето идейно постоянство, за нашата издръжливост, за нашето историческо традиционно идейно принципно наследство, без което АНАРХИЗМА е една голяма О. Златко Златков. Н.З.

 • Прости ни, бай Златко, че не ще те зарадваме с един митинг на първи май. Но надявам се, че поне стана ясно, че това е добре обмислена (па била тя и грешна) позиция. Още много неща можехме да кажем, но не може всичко в едно предаване. Ако ще те успокоя с това, ще кажа, че ще му дойде времето и на шествията. Но засега мисля, че има по-важни неща.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *