Георги Константинов пред bTV

печат
bTV излъчиха репортаж за „най-старият жив анархист в България“. Без да коментираме доколко е точен и какво е изрязано, мислим, че може да бъде интересен на някого.

(4) коментара

 • Няма ли начин да разберем какво са счели за ‘ненужно’ и са изрязали. От какво ги е страх журналята…?

  • Хмм, на теория може да им се поиска оригиналният запис. Не вярвам да откажат. На практика обаче сме го пробвали с други медии, уж не отказваха, въртяха ни насам-натам и нищо не направиха. Изглежда си имат свои причини. От Константинов съм останал с впечатление, че някои от задаваните въпроси по-скоро представляват интерес за службите, отколкото за медиите.
   Такъв мастодонт пък като bTV най-вероятно просто ще ни игнорира.

 • NZ11,*
  Георги Константинов пред – БТВ,
  Много ме измъчва когато официалните предавания (видео) не се чуват никак тук, когато тези от нашето радио Златко, се чуват перфектно. Независимо от това, представям си на какво интервю е способен моя стар приятел изгнаник от Париж. Повтарял съм много пъти, и пак ще кажа, Константинов е необикновен ум, признат световно за един от най големите в момента „теоретици“ – познавачи на АНАРХИЗМА както учение – идеал. Колкото за официалните медии, нека им сме благодарни за малкото прозорче дето ни отварят. Защото, властта ще ни каже че и това ни е премного.
  Поздрави на всички в майка БЪЛГАРИЯ.
  Златко Златков Н.З.

 • Сиромах, като прогледне, през камък вижда.
  Тези момчета от Панагюрище правят повече от акциите на цялото ни шумкарство вкупом. Изключително достойно поведение. Нормално е да не ги споменават, дори онези разработки на ДС в бившия СБП съчинителстваха някакви „положителни герои“, на практика редови милиционери, а пропускаха реални действия на будни личности под носа им.
  Челик, Георги Константинов!
  Боец
  П.П. От книгите му е знайна любовта спрямо великия идалго на Сервантес, но да се припомни и друг голям испанец Диего Веласкес с прекрасното му платно „Водоносецът от Севиля“, да, именно тук е истинският дон Кихот след просветлението му в края на романа, една прекрасна илюстрация на анархизма като нравствено учение. И актуализация на познатата мисъл на Ф.М. Достоевский, че красотата ще спаси света: Нравствеността само може да създаде хармония и симетрия в човешкото общество, всичко останало е гъгнене на убоги същества, поразени от маниакалността си в преследване на власт и пари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *