Когато роботите ни уволнят

печат
Работните места изчезват на Запад и на Изток. Основната причина е роботизацията. Роботите произвеждат все-повече, но хората стават все по-бедни. Излишни ли са повечето от нас? Или ще заслужат живота си?

Участие на Златко в „Блогът на Мавракис“.

 

5 коментара

 • Zlatko Zlatkoff

  Златко при Мавракис, – Когато Роботите ни уволнят,
  Аз от далечна Нова Зеландия пак поздравлявам Златко за перфектно последователно разработената тема на БЪДИЩЕ или „ПОТОП“,заангажираща еднакво умовете в всички отрасли на нашето болно общество ПРОСТИ и УЧЕНИ. Както се произнесе Мавракис „ Самата дума като кажеш РЕВОЛЮЦИЯ плаши хората“, но не по малко прави това по смекчено и КОМПУТИРИЗАЦИЯТА – РОБОТНАТА светкавична индустрия – „РЕВУЛЮЦИЯ“ днес в нашето капиталистическо общество. Георги Константинов на времето после неговото емигриране в Париж около 1975г. Раздвижи и заинтересува и до нейде изплаши общественото старо – консервативно мислене в прогресивно настроените, с неговите съвършено развити матирали – теми важещи и днес (редактирани неотдавна в С.М.) за РОБОТРОНАТА РЕВОЛЮЦИЯ, „предвестник на СОЦИЯЛНАТА РЕВОЛЮЦИЯ“ наред с важни статии които тогава предвиждаха неминуемото бързо рухване на Руската империя. Днес Златко от новото поколение (генерация) анархисти, от негова анархистична гледна точка показва с множеството статистики и реални факти за РОБОТИТЕ и тяхната положителна и отрицателна роля в днешната и утрешна действителност на държавно капиталистическото общество. Които, ние така или иначе очакваме, както насилствения труд в РУСКАТА империя (КОНЦЛАГЕРИТЕ) разрушиха лъже социализма, така и роботите да отворят вратите на идущата с бавни стъпки революция. Спомням си Г. Константинов преди 40 години,подчерта в неговите трудове страхът на полския съветник при КАНАДИ администрация в белия дом, относно строго паразитното използване на агресивния капитализъм всички технологични и други земни блага, ще доведе до крах на капитализма, със други думи за да бъде спасен „ От баницата трябва да се даде да хапнат и онеправданите“- нещо подобно. Думата ми е така или иначе, както каза Златко на Мавракис разрешението е РЕВОЛЮЦИЯ, което постави Мавракис в неловко положение, нали е на заплата на някой господар, трябва да си пази хлебчето както всички останали??? Да Златко, затова до като сме зависими за насъщния си, страхът подклаждан от собствениците на КОНТРОЛА и ВЯРАТА на простосмъртните за революция ще воюват на живот и смърт, което за жалост ще удължи идването на последната.
  Златко Златков – Нова Зеландия.

 • Адаш, по-инаква е работата, не е на заплата Мавракис :).

 • Zlatko Zlatkoff

  Златко,
  По наше време се използваше доста една пословица: „Бързата котка слепи ги ражда“.
  Моята за жалост излезе същата, в избързаната констатация за господарско заплащане труда на МАВРАКИС! Ще ме извините за моята груба грешка, че съм го наредил с всички наемни работници, на които навсякъде по света трудът се заплаща за да преживяват. Колкото за неговата всеотдайна много важна благородна работа на събуждане социалния дух днес на БЪЛГАРСКИЯ народ, аз съм го специално поздравил в моите предишни коментари.
  Златко Н.З.

 • Разбира се, че ще те извиним. Но искам да подчертая за останалите хора, че всички ние работим и нещо друго – просто за тази работа никой не ни плаща.

 • Zlatko Zlatkoff

  Златко,
  Грешката стана, понеже работата на Мавракис независимо че за мене и всички противници на КАПИТАЛИЗМА е може би единствената ТРИБУНА, да се чуе нашия свободен глас за СВОБОДА. Аз мислих че той странично (по негово време) използва професионалната си МЕДИА – работа за свободна пропаганда на АЛТИВЕРНИСТИТЕ??? С една дума, никак не мислех да свърза неговата „ОверТайм“ умерена активност на радиото със тази на нашите другари около Ф.А.Б. и С.М., които същевременно с идейната си заангажираност, трябва първо да работят навън за насъщния си, иначе как ще преживяват? При нас от 70 годишен опит,без да говоря за геройство, да станеш анархист първо трябва да си готов „Да си СЛОЖИШ ГЛАВАТА в ТОРБАТА“, държавните кучета на всякъде ни гонят както да сме диви зверове!!! Впрочем, извинил съм се вече на Мавракис. Няколко то редове тука са главно както отговор на Златко, „ Че вие в роден край освен идейната работа, работите и друга“,.Казах по горе, без да търся симпатии или някакви медали както при болшевиките. Ние преди рождението (вероятно) на баща ти опитахме тази идейна „ПОПАРА“ на вечна БОРБА. Баща ми 1945 година Коледната ваканция, когато ме арестуваха с брат ми преди да завърша 14 години, за скрит автомат (от наша приятелка съученичка от болшевишка фамилия) „Със подигравателен сарказъм казваше вашата борба е ДОНКЕХОТСКА против вятъра“.
  Сърдечни поздрави и пожелания, успех в вашата трудна всеотдайна АПСТОЛСКА идейно просветителна активна работа.
  Златко Златков – Нова Зеландия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *