Работнически протест в Гоце Делчев

печат

На 23.11.2006г. четвъртък в предприятие “Текст-уърк“ ООД с.Кочан ,Гоце Делчев с управителка Янула Камбурлазу(Гърция), се проведе спонтанен протест.10-тината оператори на гладачни машини(гладачи)на възраст между 20-26 год. протестирахме срещу ниското заплащане, нерегламентираното работно време, задължителната извънредна работа, липсата на почивни дни и незаплатения вреден труд.

Протестът се изрази в напускане на работните ни места, след навършения 8-часов работен ден и поставяне на съответните искания пред началството. Въпреки заканите на управителката, уволнени работници няма, а исканията ни не бяха удовлетворени. Единственото, което постигнахме е нормалното работно време само за този ден.

Спонтанния протест подкрепихме ние – Неврокопска анархистична група към ФАБ , които смятаме, че усилията на протестиращите не са напразни , защото по този начин дадохме пример на останалите работници от другите цехове, които са в същото положение.

Неврокопска анархистична група към ФАБ приканва всички работници, у които е останало поне малко достойнство да се самоорганизират и с помощта на Федерацията на анархистите в България да проведем серия от протести и стачки, с които да покажем на бизнесмените, че не сме стадо овце и че можем да се борим за правата си. Права не се получават, а се извоюват!

Неврокопска анархистична група към ФАБ открито заявяваме пред продажните синдикати и властващите канибали, че ако не бъдат взети мерки срещу разрастващата се експлоатация над трудовата част от българското население, ще предприемем радикални мерки и преки акции срещу бизнесмените и поддържащите ги властници, които безсрамно тъпчат народа ни и живеят охолно върху гърба ни!

Не се примирявайте с робството!
Ние сме с вас!
Борбата продължава!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *