Солидарност с „Шестимата от Белград“!

печат
На 6 февруари, пред посолството на Сърбия в София се проведе протест за солидарност с шестима сръбски анархисти, обвинени през 2009г, в „международен тероризъм“, впоследствие оправдани по всички обвинения. В периода след като бяха оправдани, активистите от „Анархо-синдикалистка инициатива“, не намалиха обществено-политическата си активност, даже напротив. Техните действия срещу кандидатурата на Сърбия за членство в НАТО, участието им в студентските борби и протести и опитите им да организират работниците за защита на трудовите им права, доведе логично до протестиране от страна на прокуратурата на оправдателните присъди.

Процесът – фарс се подновява на 9 февруари 2012г, а 6 февруари беше международен ден за протести пред сръбските посолства по света, към който се присъедини и София.

В мразовитата софийска вечер, пред сръбското посолство се събраха група активисти, които разпънаха два транспаранта и скандираха различни лозунги за солидарност и против политическите репресии. Беше прочетена декларация, която после беше пусната в пощенската кутия до входа, защото служителите на посолството отказаха да я приемат.

Солидарността е нашето оръжие!

 

Повече за „Анархо-синдикалистка инициатива“:

http://www.inicijativa.org/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *