90 години ФАБ

печат

90 години ФАБНа 12,13 и 14 юни 2009г, членове и симпатизанти на ФАБ, както и гости от Македония, отбелязаха 90 годишнината на Федерацията със събиране в красива планинска местност.

Отделно от приятните разговори, спортните мероприятия, разходките, беше проведена и работна среща на която беше направена равностметка на дейността на Федерацията през последните три години, небелязани бяха непосредствените задачи, които стоят на дневен ред, отчетено беше финансовото състояние на организацията.

 

На 15, 16 и 17 юни 1919г, в София се провежда учредителната конференция на Федерацията на анархистите – комунисти в България. Присъстват 150 делегати, множество гости, залата в който се провежда събранието, не успява да побере всички желаещи, улицата отпред е задръстена от народ. Самата конференция е председателствана от ръководителя на Преображенското въстание от 1903 г, Михаил Герджиков, който става и редактор на първия официален печатен орган на Федерацията, в-к „Пробуда”.
Днес, 90 години по-късно, ние пак сме тук, на първата редица в борбата за свобода и справедливост, без да сме изменили или осребрили идеалите си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *