Гей парад или активно мероприятие

печат

Не смятахме да взимаме позиция по един незаслужаващ внимание според нас въпрос, а именно т.нар „Гей прайд“, но медийната шумотевица и завихрилия се в обществото дебат, ни накараха да променим мнението си. И това не е за да вземем страната на някой от враждуващите „лагери“, а защото ясно си пролича кой е истинския печеливш от гей и анти-гей данданията – управляващата класа.
Пред прага сме на безпрецедентен едновременен скок на цените на ток, парно, газ, железопътен и градски транспорт, което автоматично ще доведе до увеличение на цените и като цяло на стоките и услугите. И съответно до тежък финансов удар върху по-голямата част от българския народ, който и без това, по официални данни е най-бедният в Европа.

На фона на това, вместо недоволство и готовност за съпротива, наблюдаваме от 10 дни, как с „помощта“ и на „медиите“, голяма част от обществото се занимава, интересува или вълнува от един несъществен въпрос – гей парад.

Нашата позиция е, че самата идея за подобен „парад“ е провокационна, а това, че е избран сегашния момент, е умишлено действие, при което „гей“ организацията „Джемини“ е само параван на задкулисни политически фактори.

Сексуалната ориентация е личен въпрос и личен избор. И защитата на този избор е гарантирана доста добре от българската нормативна уредба и европейското анти-дискриминационно законодателство. Ако т.нар. гей организации искат да защитават нечии права, могат да го направят успешно по съдебен път и в България и в европейски съдилища.

Идеята за „гей парад“ намираме за несъстоятелна и абсурдна и ще обясним.
Защо трябва да се парадира със сексуална ориентация, при това меко казано нетрадиционна и даже да се изразява „гордост“ от нея, при положение, че правото на тази група хора да бъдат различни се гарантира не от кой да е а от Държавата? Не е ли това провокация към останалите граждани и обществото като цяло?  А тук въобще не желаем да се спираме на това какъв грозен цирк представляват въпросните паради в други страни.

Българското общество не приема и няма да приеме и занапред неща като „гей паради“ и това ще е така не благодарание на нечии кампании и декларации, като например тези на някои националистически организации, които излъчиха по дузина педофили от „редиците си“ или на православната църква, която сега говори за „морал“, но има доста хомосексуалисти във висшия си клир, превърнала е манастирите на бардаци и на два пъти прие в „лоното“ си Дим Дуков. Не, ние вярваме, че българският народ ще се пребори със заливащата го умишлено лавина от простащина – чалга(не само музиката, но и като модел на поведение), дебилни телевизионни предавания и прочие и това ще се дължи на неговите автентични бит, традиции и  морал, които смятаме, че са още живи, колкото и да не им се иска на организаторите на активни мероприятия.

27.06.2008г.

ФАБ

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.