Декларация на ФАБ относно отварянето на сметището в Суходол

печат

Решението на Софийска община за ново отваряне на сметището в Суходол е неморално и несъобразено с нуждите на гражданите. Подкрепяме жителите на Суходол, които с години се борят срещу експлоатацията на сметището, на което преписват честите ракови, белодробни и алергични заболявания. Мерките по отваряне на сметището представляват прехвърляне на личната отговорност за несправяне с проблемите на града на гърба на изстрадалите хора в Суходол.

Настояваме управата на Софийска община да спре да се съобразява с интересите на различни „инвеститори“ и да пренесе сметището далеч извън населените райони, а цената на подобни действия да бъде компенсирана с рационално управление на процеса по събиране и съхранение на боклука. Некомпетентността и некадърността на управляващите не оправдават решението им да прехвърлят проблемите на огромния град на гърба на една малка част от най-бедните му жители.

Отварянето на сметището насила и натиска на полицейския апарат за предотвратяване на самоорганизирането на гражданите представлява потискане на тяхното право на протест, с което ние не сме съгласни.

Призоваваме жителите на София да подкрепят действията на суходолци и да не забравят, че когато вълците вият, стадото стои заедно.

 

 

Федерация на анархистите в България

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *