Защо ФАБ няма да проведе традиционното шествие на 1 май

печат

Тази година, Федерацията на анархистите в България, няма да проведе традиционната си публична проява в центъра на София по повод 1 май – международният ден за солидарност с борбите на трудещите се.
Причината е, заявеното намерение на БСП да организира първомайски „протест”, с който на практика ще узурпира отбелязването на 1 май за конюктурни политически цели.
Т.нар. социалисти, докато бяха на власт и провеждаха грабителска и анти-социална политика, отбелязваха 1 май с бира-скара , овехтели шлагери и мажоретки с червени потници . А сега изведнъж (защо ли), се сетиха, че това всъщност е ден за протест. Псевдосоциалното бръщолевене на ръководителите на бившата компартия, цели да заблуди хората и да прикрие тежката отговорност на „столетницата” за настоящето трагично социално-икономическо положение и моралната катастрофа на обществото. За никого не е тайна кои са архитектите на необуздания грабеж наречен „преход”, кои създадоха дивашкия капитализъм, олигарсите, мутрите и всички останали кърлежи пиещи кръв от измъченото тяло на българския народ.
Затова господа псевдосоциалисти – долу ръцете от 1 май!
Другите две прояви заявени за 1май, от една страна на носталгично настроени пенсионери, а от друга на групичка неофашисти, са допълнителна причина да се дистанцираме от всякаква публичност, която евентуално би ни причислила към антуража на БСП.
Синдикатите, които в последните години на 1 май също похапваха бесепарски кебапчета в Борисовата градина, се опитват с различни инициативи да спасят малкото авторитет и доверие което работниците имат към тях, но това от което истински се нуждаят трудещите се в България е нов, борбен работнически синдикат и съвсем скоро, той ще е факт.
Федерацията на анархистите в България ще отбележи тазгодишния 1 май със серия от координирани прояви и пропагандни акции в София и страната, които целят непосредствен контакт с хората и привличането им за каузата на Свободата и Социалната справедливост.

Солидарността между хората е нашето оръжие против властта!
ФАБ
29.04.2010, София

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *