Солидарност срещу неправдата!

печат

Свобода за Теодорос Илиополус!

До Посолството на Република Гърция
info@greekembassy-sofia.org
До българската и гръцката общественост, до всички медии

От 10 юли 2009г, в затвора Коридалос в Атина, другарят Теодорис Илиополус е в безсрочна гладна стачка, която днес 24 август, навлиза в своя 45 ден. Здравословното му състояние е критично и продължава да се влошава.
Илиополус е задържан от полицията по време на Декемврийското въстание на гръцката младеж и вече седми месец лежи в затвора в режим на „предварителен арест”.

Съдът отказва освобождаването му под гаранция мотивирайки се с анархистическите убеждения на Теодорис, които представлявали „опасност за държавата. Обвиненията срещу младежа са базирани единствено на показанията на двама полицаи от специалните части на гръцката полиция , а той самият категорично отрича да е извършвал деянията заради които е обвинен.

Федерацията на анархистите в България изразява своята солидарност и подкрепа на Теодорос Илиополис. Призововаме Съда и правителството на Република Гърция към зачитане на принципите на демокрацията човешките права и политическите свободи.
Делото на Теодорис Илиополус трябва да бъда разгледано справедливо и той да бъде освободен.

Никакви затвори и решетки не могат да спрат съпротивата срещу несправедливата система. Политическият борец и в затвора остава свободен човек!

 

Солидарността между хората е нашето оръжие срещу властта!

ФАБ
24.08.2009г, София

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.