Колко мляко има в млякото?

печат
Съдържанието на млечен концентрат, разреден с вода, е 60-­70 % от
млякото в преработвателните предприятия. Два пъти се е увеличило
съдържанието на несуровите млека в суровината, която мандрите във
Великотърновска област преработват, казва Георги Тончев, председател на
Регионалната асоциация на млекопроизводителите пред в. Янтра.
Този
концентрат се внася от страни ­- членки на ЕС. Разреден с вода, един
литър струва 45 ст. Георги Тончев обяснява, че това е причина за
намаляването на изкупната цена на суровото мляко. В някои изкупвателни
пунктове суровината за преработка вече се приема дорипо 45 ст./л.
Засега това се отнася най-вече за продукцията от малките животновъдни
стопанства.
Същевременно млякото се продава по лев и повече по
магазините и то след като му източат всичко възможно. Парите от
разликата изгарят пред олтара на капитализма – разбирай отиват за
дворци и яхти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *