На хората им омръзнало да са бедни

печат
ImageСергей Станишев се изяви пред втората годишна среща между правителството и бизнеса в хотел „Шератон", организирана от вестник „Капитал". Форумът преминава под мотото "Стаени голям". Бисерите следваха един след друг:

Еуфорията от членството в ЕС премина, сега България трябва да извоюва реалното с място в него. (Само че реалното място, което са ни отредили, е метач на тоалетни.)
Трябва де се постигне конкурентноспособност не само на икономиката, но и на нацията. (Той "елита на нацията" с "Ферари" и "Майбах" вече са конкурентноспособни, остава само некадърниците с "Лада" и "Фолксфаген" да ги изберем още веднъж, за да станем конкурентноспособни)
Икономиката расте, растат и доходите, но хората очакват много повече. (Да ве, ще кажеш, че някой им е обещавал нещо!)
В бюджета за 2008 г. средствата за наука ще бъдат с 0.1 на сто повече от 2007 г. (Явно икономиката така се е засилила да расте, че бюджета е порастнал с цели 0.1%)

Разбира се, бисерите се редуваха с редовните научни наблюдения тип "необходими са реформи в образованието, науката, развойната дейност, пазара на труда", на които, разбира се, се дължи забележителния просперитет на обществото ни в последните години. Но най-култовото наблюдение на професионалния премиер беше, че "на хората им е омръзнало да са все така бедни". Трябва да поздравим премиера с мощно УРА!, защото той, човечецът, наистина няма откъде да го знае, никога не е бил беден, че да му омръзне. А иначе ние досега се забавлявахме да сме бедни, но след като ни е омръзнало, да вземем да позабогатеем, а?! Пък него да вземем да го оставим да се забавлява с мотика в ръце!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.