Реакция на кризата: Бойкот на наемите

печат

Първият коментар на извънредното положение получихме още преди да публикуваме призива си. Авторът призовава за „стачка против плащането на наем“. Тази практика е разпространена в държави като САЩ и Великобритания, където цели общности живеят „под покрива“ на един единствен наемодател – бил той частен милионер или държавна/общинска администрация. Тук реалностите са по-различни, но предложението заслужава внимание.

Здравейте, решила съм да пиша на всичките „леви“ или прочее организации и страници, които зная, за да, ако желаете, разпоространим това съобщение, колкото се може повече.
Поради сегашното положение, предизвикано от COVID-19, и характера на сегашната система, която поставя печалбата на малцинство върху животите и благосъстоянието на страшно много брой хора, мнозина онеправдани в следващите дни, седмици и месеци ще загубят източниците си на доход, ще бъдат карани да си плащат наема въпреки това и прочее.
Първоначално исках да се свържа с вас, ако можем някак си да организираме генерална стачка, но напълно изгубих надежда, че това може да се случи, особено в България.
Друго обаче, което ми излежда доста по-лесно и достижимо, е стачка против плащането на наем. Видях в социалните мрежи няколко случая, където цяла коорперация решава да стачкува и заедно жителите да си помагат при случай на авария, която наемодателят в нормални обстоятелства е трябвало да поеме.
Не успях да намеря в интернет каквито и да е документи на български, които да обясняват лесно как се организира такава стачка, но предполагам, че ще е доста по-лесно да се направи такъв, отколкото за някаква по-сложна стачка.
На английски поне има много такива, така че стига да има няколко англоговорящи в дадена кооперация, те лесно биха могли да се научат и да организират съжителите на тази кооперация.
Молбата ми към вас е, ако може, да разпространите това на повече хора и да се опитаме да организираме нещо.
Благодаря ви ❤

(3) коментара

  • Пичът с идеята за стачка с неплащане на наеми дрънка пълни глупости. Тук не е САЩ и наемодателите масово са 70годишни бабки, на които мъжът им е починал, те са се изнесли на село и понеже не могат да оцелеят със смешната си пенсия са си дали апартамента в София (примерно) под наем. Тук наемите най-често не са общински (ако са общински, то в тези апартаменти живеят цигани), нито на едри собственици на сгради и отказът да се плаща наем няма да удари нито държавата, нито едрия капитал.

  • Nihilismo o muerte

    Почти напълно съм съгласен със „s“ може би е по-добре да имаме престорени акции на бунтовност отколкото никакви , а е много трудно да се живее бунтовнически тъй като ползите и облагите са никакви в материално отношение , а кочината е консуматорска.Дори цялата акция да е 100% успешна и наемите да се опростят на всички , след като се изкрънка тая дребна парица , и мерките за вируса се вдигнат, а това ще е най-големия за стрес за стадното поведение което свинществото налага , всичко ще затече по старому , като дойде курланд каталога в събота ще трябват парици за „промоциите“ , затова трябва да не закъсняваме за работа че да не ни се кара шефа и т.н и т.н . Единственото решение е да се борим със феминизацията(разг. путкофикация) която обществото налага и да живеем като мъже тоест да не признаваме власт и авторитети по-големи от самите себе си.Дори това е трудно защото сме отгледани от соц. женици и сме слушали само тях през по-голямата част от живота си.А соц. прасето е научено че други ще се грижат за него , стига да прави каквото му се казва , от моето(нашето) поколение нищо радикално няма да се пръкне това е съвсем очевидно.Преосмисляйте всичките ценности които имате хора.Най-първата която трябва да умре според мен е доста почитаната тук СОЛИДАРНОСТ.Ако не искате да плащате данъци или наема на бабата съседка , не се преструвайте на християни и не го правете, ако се налага да се изпокарате , вдигнете си скандала както си трябва.Кочината е гнусна прасетата са гнуси , трудно е да си човек.И все пак човеци и индивидуалисти е това от което времето ни най-много се нуждае.Време е да победим страховете в самите себе си , не да се надяваме че обществото ще израсне и ще ни направи свободни , това никога няма да се случи.

  • министерство на вътрешните работи

    Според трябва не само наемите а всички услуги като парно и вик да спрат да се плащат.Трябва да са заплашени от фалит.И наистина поколенията на социализма са по-пасивни.Докато тези на демокрацията са апатични.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.