„Свободна мисъл“ март 2011

печат
Имаме удоволствието да ви представим новия мартенски брой на вестник „Свободна мисъл“ он лайн

Отново сме подготвили интересни анализи, пречупени през погледите на хора със собствена безвластническа позиция, хора с мнение, а не поредните дъвкачи на готово-поднесена информация. Надяваме се да останете доволни и на една позиция с тезите им.

В новия брой може да откриете новини относно египетските бунтове – Панарабската революция – сбогуване с диктатурата или само с диктатора, материал, посветен на класификацията на социалното разделение – Съвременните социални класи, отново обръщаме поглед и към кризата, която все още владее световните икономики и по-точно кои са „виновниците“ според общото мнение и какви са следствията от това – Масирани удари срещу съпротивата. На сайтът на вестника можете да откриете и анализ, разискващ връзката между процесите на еволюция и революция и кои са бариерите пред развитието им – Еволюция или революция – подвеждащата дилема.

Поместили сме интересни новини и теоритични материали – Технологиите на анархокомунизма, Железничари!, 138 години от обесването на Апостола – Васил Левски.

И тъй като във вестник „Свободна мисъл“ и читателите могат да намерят трибуна за изявление и в този брой имаме техни материали – Честита Баба Марта! Надяваме се те да стават повече!

Поместили сме и поредното интервю, разказващо за Гражданската война и ситуацията в Испания – Уроците от Гражданската война – ИНТЕРВЮ С ХУАН ГАРСИА ОЛИВЕР.

В края на февруари Народното събрание без нито един глас против прие нещо, озаглавено „Стратегия за национална сигурност“. Умотворението с обем малко над 37 стандартни страници е започнато още през септември 2009 от специална „междуведомствена експертна група“ (надали работила на обществени начала), в която влизат вътрешният министър Цветанов и бившият секретар на премиера Румен Миланов (сега шеф на недоразумението БОРКОР). Повече информация по темата може да намерите тук.

Тези и други интересни статии може да откриете на нашият сайт – http://anarchy.bg/articles/ , който постоянно актуализираме, за да ви държим в течение на случващото се както по света, така и в България и за да ви предоставяме неподправена информация с реални факти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *