„Свободна мисъл“ октомври 2011

печат

В октомврийското ни издание отново ще ви информираме относно най-горещите теми от последния месец. Разбира се, не сме забравили да ви представим новините и събитията, пречупени през свободомислещото съзнание на хора, които отказват да играят ролята марионетки, дирижирани от политическия и икономически елит.

  • В центъра на на датската столица Копенхаген се подвизава едно удивително и достойно за възхищение място – кoмуна, чиито жители вече притежават полуавтономен статут. Историята води началото си от 70-те години на 20 век. Комуната носи името„Свободен град Християния“. Според жителите на комуната Свободният град не е утопично селище, а истинска алтернатива на репресивния държавен апарат.

  • Какво знаете за езика Есперанто? Знаете ли за уникален език, който не натрапва свой културен модел на ползващите го страни, не ограничава изказа, не сковава мисълта? Знаете ли, за съществуването на универсален и обединяващ мултинационален език?Есперанто е пълноценна и евтина алтернатива на хаоса, който цари днес в международните езикови взаимоотношения.

  • В края на първия мандат на „социалиста“ Обама американците излизат на все по-масови протести срещу капитализма. Публикуваме цялото отразяване на събитието от CNN без съкращения поради неговия уникален за корпоративните медии „про-протестен“ ракурс.

  • Отново сме потопени в предизборна еуфория. Чрез изборите властта не прави нищо друго, освен да се легитимира, закичва се с „народното доверие“, за да не личи, че всъщност си присвоява правото да ни командва. Самата власт се прехвърля като топка в един ограничен кръг от хора с очевидни икономически интереси – и реализирането на тези им интереси става за сметка на по-голямата част от населението. Сигурни ли сте, че искате това?

  • Мутри убиха човек. Но този път резултатът беше удивителен – съселяните му се вдигнаха в негова защита. Стотици хора се събраха пред дома на самообявилия се за цар Киро, за да му потърсят сметка за злодеянията. Полицията обаче открай време пази царете – опази и тоя… Можете да прочетете гледната ни точка тук.

  • Искаме да ви представим също и очакваните любопитни продължения от поредиците исторически и аналитични статии „Идващият бунт“„Социология на „социализма“ и „Испанската контрареволюция“.

Тези, както и други интересни новини, анализи и интервюта ще откриете на сайта на вестник „Свободна мисъл“. Специално за вас, нашите читатели, подготвяме седмични анонси по актуални теми. Отворете границите на съзнанието си за една по-алтернативна, радикална и безвластническа гледна точка за заобикалящата ни действителност, гледна точка на свободния човек, лишена от медийни спекулации!!! Само на http://anarchy.bg/articles/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *