Септемврийски брой на в-к "Свободна Мисъл"

печат

Вече можете да прочетете новия – девети брой на вестник „Свободна мисъл“.

В него ще откриете интересни интервюта, анализи, новини и материали от наши читатели. Акцентите в този брой са:

–          Анархизмът в македоно-одринското революционно движение – В началото на 1903 г. анархистите вече са твърдо решени да проведат бомбените атентати през април с. г. Това довежда до конфликт между тях и ръководителя на ЦК на ВМОРО Иван Гарванов, който е твърдо против извършването на атентати в Солун, което според него неминуемо ще доведе до реакцията на турските власти и до голяма опасност за Централния комитет в Солун.

–          Анархия в Кавала – Интервю с Мариус от „Автономен център – Кавала“

–          15 септември дойде – Майкъл Албърт за образованието и капитализма: Част от образованието е свързана с личността. Ако мислим за образованието, като започваме от ученика, ние изследваме процеса на пренос на информация и умения и развитието на таланта на учениците. Питаме се кой е най-успешният начин да научим учениците, давайки им крайния резултат от това, което ние сме научили – атрибутите на ученика, уменията на учителя?
Друга част от образованието обаче е и контекстуална, и социална…

–          Хардкор/пънк във Варна – През 2009 година освен 20 години от падането на държавно-капиталистическата диктатура на БКП се навършват и 20 години от раждането на пънк/хардкор сцената в България. Нейното родно място е морската ни столица Варна.

–          Защо историците крият анархистите от национално-освободителното движение? – Учебниците са пълни с неверни факти, с полуистини и фалшификации

–          Свобода за Тодорис Илиопулос – В Деня за действие започва 45-тият ден от гладната стачка на Тодорис. Здравословното му състояние е критично. Последният затворник от декемврийските бунтове в Гърция трябва да бъде освободен – веднага!

–          Най-добрият приятел на консуматора – Какво толкова ми пречи в рекламата? Рекламата принципно граничи с измамата – тъй като разходите за нея са включени в цената на стоката, купувачът си плаща да го навиват да купува…

–          Акциите срещу Г8 в Италия – На 8, 9, и 10 юли 2009 година президентът-господар на италианската демокрация подслони срещата на „големите 8 на планетата“. Този път превантивните мерки срещу сигурните протести бяха взети много по-сериозно…

–          Палестински домове за продан

Можете  да прочетете всички статии от септемврийския брой на вестник “Свободна мисъл”, както и по-предни анализи, интервюта и материали, на сайта на вестника.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.