Другарят Umut Firat не е сам!

печат

Вчера, докато още не бяха изсъхнали сълзите и не бе угаснал гневът за градовете, сринати до дребни камъни чрез танкове и бомби, за стотиците убити хора, за хилядите старци, младежи, деца, жени и мъже, ранени и оставени без дом; още виждаме пред очите си как извършителите получават медали; когато танковете и самолетите, които изгаряха градове и убиваха хора, се насочиха срещу Анкара и Истанбул на 15 юли, вчера, за една нощ, героите бяха обявени за предатели.
Хиляди бяха хвърлени в затворите, десетки хиляди – изхвърлени от работа. Делата на превратаджиите, борещи се за контрол на върха на държавата, разкриха мръсното ѝ лице. Връзките между бандите, култовете, сектите, които организираха в самата държава своите войници, полиция, уж независимите съдии от Върховния съд, прокурорите и цялата бюрокрация, и петнадесетгодишното расистко, националистическо, фундаменталистко и сектантско управление, което ги използва за властта си. Но правителството започна да организира свой контрапреврат, за да циментира властта си, въпреки отговорността си за всичко това, и ускори процеса на установяване на контрол върху парите чрез корпорациите, идеите чрез вестниците и телевизиите, върху политиката чрез общините и партиите, и увеличи натиска срещу всяка социална опозиция. Докато управлява с извънредни пълномощия, то подбужда манипулираните маси със звука на военните тръби и ще превърне цялата тази земя в море от кръв, заради своята власт, амбиции и лудост. Като човек, революционен анархист, политически затворник и индивид, който е прекарал 23 години в затворническа клетка в подземен мрак, аз считам всички структури на капитализма, държавността, фундаментализма, сектантството и патриархалната власт за отговорни за всичко това. Започвам гладна стачка, за да привлека вниманието към това, към случващото се преди и след него, да подчертая, че трябва да бъдат организирани нови форми на борба и социално противопоставяне, и да изразя своето собствено политическо, морално и съзнателно отношение.

Революционният анархист затоврник и автор в анархисткия вестник Мейдан, Umut Fırat Suvariogullari, който беше „изпратен в изгнание“ в затвор от тип Т, е в 38-мия ден на гладната си стачка. След преживяното в затвора, място на потисничество и жестокост, промените и събитията по време на извънредното положение не го изненадаха. Революционният анархист Umut Fırat бе претърсван гол по време на въдворяването, оказа съпротива, защото тялото му бе докосвано без разрешението му и бе лишен от комуникации за съпротивата си. Бе настанен с 19 души в стая за 14, принуден да спи в разкъсано окървавено легло, да прекара години в ареста на полицейските участъци.

Затворниците революционери живеят в задушаващи условия сред бюрокрация и лишения, в затвор в затвора, където са позволени посещения два пъти месечно по 45-50 минути, петициите се игнорират, тормозът и мъченията са редовни. Условията, на които е изложен днес революционера анархист Umut Fırat Suvariogullari, са същите за всички затворници революционери по време на извънредното положение. Umut Fırat Suvariogullari, който е в 38-мия ден на гладната си стачка, за да защити своята идентичност на революционен анархист и да създаде прилични условия за живот, продължава борбата си и намира свобода в нея.

Ние приветстваме неговата борба!

Сърцата на революционерите ще разрушат клетките!

Другарят Umut Fırat не е сам!

18 януари 2017
Революционно анархистко действие

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.