Израелски войник удря палестинско дете в главата.

печат

В понеделник 7-ми юли, израелската военна полиция арестува израелски войник, ударил 12 годишно палестинско момче в главата. Инцидентът се състоял на военния контролно-пропусквателен пункт в Западния бряг, който е близо до град Дженин.

Войникът заявил, че не е бил в съзнание по време на своята атака, защото преживявал лични проблеми.

Войникът служи като военен шофьор в района около Дженин и преди няколко дена пътувал в района, когато забелязал голям брой палестински цивилни. Противно на задълженията и инструкциите, той слязъл от колата, сграбчил едно дете и неколкократно го ударил по главата.

По време на инцидента войникът съзнателно ударил с юмрук детето по главата и го задържал за малко, преди да го пусне.

Командирите на войника, които разбрали за инцидента, са го разпитали и докладвали за случилото се на Военна полиция.

Адвокатът на войника Марк Кобел признал за случилото се, заявявайки, че то не било акт на малтретиране, а по-скоро инцидент, който траел едва няколко секунди.

Но този инцидент е един от хилядите подобни инциденти, случили се в Западния бряг от 1967г насам, в които войници са убили, наранили или малтретирали палестински граждани, включително деца, без никаква провокация.

Войниците са си деца, поради което е сложно да проумеем какво възпитание е получило и каква ценностна система си е изградило войничето, за да извърши подобна постъпка, макар и не в пълно съзнание. Но като се вземе впредвид как изглежда Израел отвътре, май картинката се изяснява.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *