Срещу терора на държавата и религията! Свобода за хората!

печат

Изявление на международния секретариат на Интернационала на анархистките федерации

В Рохава, западен Кюрдистан, в сирийска територия, Ислямската държава (ИДИЛ) атакува града Кобани, близо до границата с Турция, и населението в момента среща бруталността на тази авторитарна мракобесническа сила.

Кюрдистан и други региони са поразени от насилието на Ислямска държава (ИДИЛ). Съпротивата на хората буди възхищение. Това са истинските сили на прогреса. Наистина, няма какво да очакваме от военните игри на САЩ, ЕС и регионалните сили. Различните замесени държави използват местността като бойно поле за своите собствени интереси и като пазар за оръжията си.

Ролята на религиозното правителство на Турция е критична за региона. Тя възпира с насилие потока от бежански семейства, а пропуска ислямистките бойци към Сирия. Така че е ясно, че турското правителство е във фактическа война с кюрдския народ.

В кюрдските региони, въпреки войната, обявената „демократична“ революция изглежда взе формата на „демократичн конфедерализъм“. Всичко това ни окуражава да продължим нашата работа и нашата подкрепа за народа на Кюрдистан и другаде, борещ се срещу религиозния варваризъм и държавното потисничество. От тази позиция, ние сме против всяка военна намеса от световните или регионалните сили. Ние знаем, че всяка държавна намеса ще бъде действие срещу социалната трансформация.

Жените са изключително активни във всички аспекти на обществото и в съпротивителните групи. Това е революция на жените срещу мачизма и феодалното общество. Това е може би един от най-важните аспекти на тези събития.

DAF (Революционно анархистко действие), анархистка организация в Турция, дава подкрепа на бежанците и на онези, които се борят с Ислямска държава. Ние призоваваме всички анархистки организации да организират демонстрации в знак на подкрепа пред посолствата на улицата и на всяко подходящо място, да разпространяват информация и да организират пряка помощ с анархистки организации в Турция, Кюрдистан и другаде, които се борят срещу религиозния варваризъм и държавното потисничество.

Към освобождение на хората!

Интернационална солидарност!

CRIFA – Интернационал на анархистките федерации

Рим, 4-5 октомври 2014

В подкрепа на хората в Кюрдистан и бежанците, Интернационала на анархистките федерации се присъединява към инициативата на DAF, анархистка група в Турция, и започва набиране на средства. Изпращайте даренията си на  SEL (споменете DAF) :
IBAN : FR76 1027 8085 9000 0205 7210 175

Подобни публикации

РАД в Пазаркуле: Впечатления от мигрантската криза на границата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.