Стачки в ЕС

печат

Недоволството от отнетите социални придобивки далеч не е ограничено в новоприетите страни е ЕС или в третия свят. Хората в развитите страни също са недоволни, при това често от монополистите – работодатели.

Пристанището във френския град Марсилия отново беше блокирано от стачка. Работниците протестират срещу плановете на правителството за приватизация на терминалите и техния персонал. През изминалата седмица четиридневна стачка блокира работата на пристанището, което е вторият най-голям петролен терминал в Европа.
Около 6 хиляди училища във Англия и Уелс бяха затворени заради стачка на учителите, предаде Би Би Си. Учителите протестират срещу ограниченията в заплащането в публичния сектор, въведени от правителството.
Продължават предупредителните стачни действия на служителите на националната пощенска компания на Германия „Дойче пост”. В Кьолн и Есен не бяха обработени хиляди писма, тъй като служителите на нощна смяна отказаха да работят. Протестите ще продължат докато ръководството на „Дойче пост” не удовлетвори исканията на служителите за по-високи заплати и по-добри условия на труд.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *