Umut Fırat победи

печат
Umut Fırat Süvarioğulları, член на организацията Революционно анархистко действие в Турция и сътрудник във вестник Мейдан, наложи исканията си над управата на затвора след 55 дни гладна стачка. Другарите му публикуваха следното изявление:

Революционерът анархист Umut Fırat Süvarioğulları завърши гладната си стачка с победа

Затворникът анархист и автор във вестника Meydan, Umut Fırat Süvarioğulları, приключи на 55-тия ден своята гладна стачка, започнала на 11 декември 2016. Стачката бе срещу условията на Извънредно положение, на което бе подложен в затвора Yenisakran от тип T в Измир, където бе „изпратен на заточение“. Беше принуден да стои заедно с още 20 души в килия за 14 ида спи върху кървави легла при продължаващ психологически натиск, физически тормоз и отхвърляне на неговата революционна идентичност.
Администрацията на затвора отстъпи пред непоколебимата борба на Umut Fırat и промени клетката според неговите изисквания. Другарят Umut Fırat съобщи чрез семейството си, че е приключил гладната си стачка, щом изискванията му са били удовлетворени, и че здравословното му състояние е задоволително.

Победата на Umut Fırat е отговор на държавните институции, които искат да се възползват от гъвкавостта и произвола на Извънредното положение. Победата е още победа в името на всички затворници, подложени на подобни практики в процеса на Извънредно положение.

Решителната борба на Umut Fırat бе подкрепена от акции на солидарност, в които издигнахме глас заедно с него навсякъде, където се намираме, и в други части на света. Поздравяваме всички революционни организации, които не го оставиха сам и всички, които показаха солидарност по време на гладната стачка на Umut Fırat Süvarioğulları.

Да живее анархистката солидарност!

Umut Fırat Süvarioğulları не е сам!

Сърцата на революционерите ще разрушат затворите!

 

Революционно анархистко действие

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *