Защо и Twitter?

печат

Все повече нови социални мрежи се появяват и набавят популярност. Една от тях е именно Twitter. Може да не ви е известна или да не сте се замисляли да си направите акаунт и там, защото в България Facebook е много по-доминантна социална мрежа и засенчва Twitter, но ще се опитаме да ви убедим, че си заслужава ние да присъстваме и там, и, следователно да ни следвате.

Първо искаме да ви дадем описание на Twitter и най-вече как се различава от Facebook. Най-важната разлика между двете е, че Twitter наподобява много повече вида на „микроблог“, както го описва Wikipedia. Това гласи, че в Twitter не съществува концепцията на приятелство, както във Facebook. В Twitter всеки един човек може да разглежда всеки един профил, както работят страниците във Facebook. (Съществуват и „private“ акаунти, които работят малко по-различно на тема видимост. Постовете им са видими само за тези, на които собственикът на акаунта е позволил, практически играейки ролята на лични Facebook акаунти, но тези акаунти са рядко срещани). В Twitter не съществуват приятелства, но, както във Facebook, съществува концепцията на „последователи“. В Twitter, ако искате да получавате новите туитове или като цяло информация за активността на някого, трябва да го последвате, а ако желаете, можете да кликнете върху камбанката на някой профил, и така ще получавате известия за всеки следващ техен туит. Много други функции се припокриват с Facebook като например – снимка на профил, снимка на корицата на профил, кратка информация за профил, харесване, споделяне на и коментиране под постове(туитове), както и лични съобщения.

Защо и Twitter? Какви са предимствата да имаме профил и там? Първоначално, разбира се, ще има поне някаква полза ФАБ да се разпространи до още една социална мрежа. Поддръжката на акаунта не е нищо революционно и не отнема много време. В Twitter можем да достигнем много повече хора, които не биха чули за ФАБ иначе. Има много българи, които са преминали към използване само на Twitter, вместо други социални медии – особено такива, живеещи извън България, които биха били добре дошла нова аудитория. Това е само лично наблюдение, но хората в Twitter изглеждат една степен по-прогресивни от средностатистическите посетители във Facebook.

Но защо вие лично да ни последвате и в Twitter? Има няколко малки предимства като това, че ако компютърът или телефонът ви е по-бавен, Twitter като платформа е доста по-бърза от Facebook. и забива по-малко, или че комуникацията става малко по-лесно там. Но има и по-големи предимства. Едно от тях е бързото получаване на новите публикации на ФАБ. Алгоритмите на двете платформи имат някои различия, което прави Twitter по-добър избор – не би отнело цял ден на една нова публикация да стигне до всеки последовател. В Twitter дори можете да изберете да получавате известия при всеки нов пост за по-голямо удобство, а във Facebook има ограничение за броя на страници или хора, които можете да сложите на „See first“. Това би било от голяма полза, ако ФАБ се нуждае спешно от вашата помощ и трябва да се направи връзка мигновено. Наличието на акаунт в други социални мрежи би помогнало драстично и, ако се случи нещо на Facebook страницата и уебсайта на ФАБ. В такъв случай един допълнителен канал за комуникация в Интернет потенциално би поддържал връзката с хората.

В заключение наличието на Twitter акаунт на ФАБ носи със себе си няколко позитивни черти, но най-важното – няма минуси. Апелираме към вас да ни последвате и там и да кликнете камбанката, за да получавате публикациите на ФАБ веднага, щом те бъдат публикувани на адрес https://twitter.com/anarchy_bg

Twitter екипът на ФАБ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *